Home » Natură » Cercetătorii au descoperit o specie bizară de rechin cu ochi precum personajele din anime-uri

Cercetătorii au descoperit o specie bizară de rechin cu ochi precum personajele din anime-uri

Cercetătorii au descoperit o specie bizară de rechin cu ochi precum personajele din anime-uri
Publicat: 21.07.2018
Savanţii din Florida au descoperit o specie de rechin cu ochii foarte mari pentru corpul lor de câteva zeci de centimetri. Specia nou-identificată, Squalus clarkae sau rechinul mic al lui Genie, este numit după Eugenie Clark, pionier în biologia marină.

Se găseşte în apele adânci ale Golfului Mexic şi în partea vestică a Oceanului Atlantic. Sunt relativ mici, fără să depăşească 70 de centimetri, scrie Live Science.

Se credea că această specie este Squalus mitsukurii, un rechin pitic nativ din Japonia. Totuşi, testele genetice şi analizele detaliate ale trăsăturilor fizice ale creaturii au scos la iveală că S. clarkae este distinct de ruda sa japoneză.

Istoria a mai mult de 20 de specii din grupul Squalus este încă un mister pentru savanţi, iar cercetătorii se tem că populaţiile de rechini sunt ameninţate de pescuitul de adâncime mare care prind rechinii accidental.

„Acest tip de cercetare este esenţial pentru conservarea şi managementul rechinilor”, a precizat Mariah Pfleger, autoare principală a studiului şi cercetătoare la Oceana, o organizaţie non-profit pentru conservarea vieţii marine.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un pescar a capturat un rechin-tigru de peste 3 metri

Un prădător gigantic a atacat şi mâncat un rechin. Biologii nu ştiu cu ce specie au de-a face

A fost descoperită o nouă specie de rechin în Oceanul Atlantic

Cum este să fii muşcat de un rechin alb? Un videoclip incredibil prezintă interiorul gurii animalului în timp ce încearcă să muşte

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase