O cantitate uriaşă de plastic a fost descoperită în burta unei balene eşuate

22 11. 2018, 00:05

Tot acest plastic a dus la formarea unei grămezi cu o circumferinţă de 9,5 metri în stomacul balenei, scrie Science Alert.

„Deşi nu am putut determina cauza morţii, ceea ce am observat este cu adevărat îngrozitor”, a declarat activistul pentru mediu Dwi Suprapti din cadrul WWF Indonezia. Specialiştii susţin că cel mai probabil grămada de plastic a fost fatală pentru animal. Alte două balene au eşuat, anul acesta, pe plaje din cauza gunoiului ce s-a acumulat în interiorul intestinelor lor.

În aprilie, un caşalot de 10 metri a fost găsit mort pe o plajă din Spania cu 29 de kilograme de plastic în stomac, inclusiv 80 de pungi din plastic. În urma autopsiei, biologii au concluzionat că animalul a murit din cauza faptului că nu a putut digera sau elimina plasticul, fapt ce a provocat o infecţie la nivelul abdomenului. În iunie, o balenă-pilot a eşuat pe o plajă din Thailanda. În stomacul său au fost găsite 7,7 kilograme de plastic.

Aproape jumătate din cantitatea totală de plastic ce poluează oceanele provine din cinci ţări: China, Indonezia, Filipine, Thailanda şi Vietnam.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Deşeurile de plastic din oceane ucid balenele

Balenele ”se hrănesc” zilnic cu aproximativ 171 de obiecte din plastic

O balenă a murit după ce a ingerat 80 de pungi din plastic. ”Este o problemă uriaşă”

Balenele de Groenlanda sunt unii dintre cei mai buni compozitori din natură