Un pui de rinocer negru s-a născut într-o grădină zoologică în Ajunul Crăciunului

01 01. 2020, 17:00

Oficialii Potter Park Zoo, o grădină zoologică din Pennsylvania, Statele Unite ale Americii, au anunţat că în Ajunul Crăciunului, de dimineaţă, s-a născut un pui de rinocer negru. Acesta este prima dată în ultima sută de ani când se naşte un pui de rinocer într-o zi cu o semnificaţie specială, notează Fox News.

Mama puiului, o femelă botezată Doppsee, în vârstă de 12 ani, a născut pentru prima dată şi, conform îngrijitorilor, amândoi au o stare de sănătate bună. „Întrucât aceasta este prima sarcină prin care trece Doppsee, personalul de îngrijire a animalelor şi veterinarii vor continua să monitorizeze îndeaproape mama şi puiul ei în următoarele săptămâni. Dar până acum, acesta pare sănătos”, a declarat dr. Ronan Eustace, veterinarul grădinii zoologice.

Într-o declaraţie de presă, oficialii grădinii zoologice au anunţat că puiul a putut să stea pe propriile sale picioare la doar o oră şi jumătate de la naştere şi că mama sa îl acceptă şi îl alăptează cu regularitate.

„Acesta este un moment important pentru grădina zoologică din Potter Park, care a luat personalului nostru ani de planificare şi muncă asiduă. Ne dedicăm conservării rinocerilor şi nu am putea fi mai încântaţi de această naştere de succes a unui rinocer negru”, a declarat Cynthia Wagner, directoare a grădinii zoologice.

Citeşte şi:

Ultimul rinocer de Sumatra din Malaezia a murit. Specia poate fi considerată dispărută acolo

A dispărut subspecia vestică a rinocerului negru

Opt rinoceri dintr-o specie în pericol de dispariţie au murit în timpul unei încercări de relocare din Kenya

Ultima soluţie pentru salvarea rinocerilor: legalizaţi comerţul cu coarne de rinocer, cere un grup de cercetători