Operațiune împotriva pescuitului ilegal. Sturioni și delfini au fost eliberați de polițiștii din Delta Dunării

19 05. 2020, 18:05
Sursa foto: Pixabay

Polițiștii din Delta Dunării au eliberat în mediul natural 11 sturioni și 8 delfini, în urma unei acțiuni de prevenire și combatere a braconajului piscicol.

Polițiștii din Delta Dunării au avut o acțiune care a vizat pescuitul ilegal și comerțul ilicit cu pește și produse din pește, în perioada 9-16 mai 2020.

Au fost confiscate 158 kg de pește proaspăt din diferite specii și eliberați 8 delfini și 11 exemplare (aproximativ 20 kg.) de sturion din speciile nisetru și păstrugă.

De asemenea, au fost confiscate bunuri confiscate în valoare totală de 27.800 de lei: 15 unelte de pescuit (4 ohane pentru capturarea sturionilor, 4 setci tip monofilament și 7 setci din fir textil), 3 ambarcațiuni, 3 motoare pentru ambarcațiuni și 3 rezervoare pentru motor.

Potrivit polițiștilor, în 9 mai 2020, pe brațul Sulina al fluviului Dunărea, au fost depistate două persoane în timp pescuiau scrumbie, având capturate 47,8 kg de scrumbie, folosind două setci din fir textil cu o ambarcațiune echipată cu motor.

În urma controlului, s-a constatat că una dintre persoane nu este autorizată pentru a pescui comercial, potrivit Mediafax.

Peștele a fost confiscat și predat unei societăți de profil spre valorificare. Ambarcațiunea, motorul și uneltele de pescuit au fost confiscate și s-a întocmit dosar penal.

Tot în urma activităților desfășurate pe Marea Neagră, au fost descoperite patru unelte de pescuit de tip ohane, montate de braconieri, în care au fost găsiți 8 delfini și 11 exemplare de sturioni din specia nisetru și păstrugă. Toate exemplarele au fost eliberate în mediul natural.