Home » Natură » Primul urs polar născut în Marea Britanie în ultimii 25 de ani începe o nouă viață, într-o altă rezervație naturală

Primul urs polar născut în Marea Britanie în ultimii 25 de ani începe o nouă viață, într-o altă rezervație naturală

Primul urs polar născut în Marea Britanie în ultimii 25 de ani începe o nouă viață, într-o altă rezervație naturală
Hamish, primul urs polar născut în Marea Britanie în ultimii 25 de ani. Sursa foto: Facebook Highland Wildlife Park
Publicat: 07.11.2020

În timp ce unele regiuni din nordul Angliei sunt acoperite de brumă, primul urs polar născut în Marea Britanie în ultimii 25 ani a pornit într-o călătorie de peste 600 de kilometri spre noua sa casă.

Puiul a locuit până acum alături de mama sa, Victoria, în Scoția, însă după doi ani și jumătate a fost transportat într-un final spre Yorkshire.

Hamish a venit pe lume în decembrie 2017 la Highland Wildlife Park, în apropiere de Aviemore, iar numele său a fost ales în urma unui vot al publicului.

Este momentul potrivit pentru ca puiul jucăuș să fie mutat

De la nașterea sa, mii de oameni au vizitat parcul pentru a-l vedea. Cu toate acestea, Royal Zoological Society of Scotland (RZSS) plănuia de la început să îl mute la o altă grădină zoologică odată ce ajungea la vârsta la care își putea părăsi mama.

La începutul acestui an, organizația de conservare a vieții sălbatice a anunțat că ursul va fi mutat la habitatul pentru urși polari de la Yorkshire Wildlife Park, în urma unei recomandări a Programului European pentru Specii aflate în pericol.

Rachel Williams, îngrijitor senior la Highland Wildlife Park, a declarat că este momentul potrivit pentru ca puiul jucăuș să fie mutat, dar că i se va duce dorul, deși mama sa se va putea bucura în sfârșit de niște liniște.

„Suntem siguri că mama se va bucura de puțină liniște și pace”

„În sălbăticie, puii de urs polar rămân alături de mama până la trei ani, așa că acesta este momentul oportun pentru Hamish să fie mutat. Au fost doi ani și jumătate absolut incredibili, timp în care l-am văzut cum a crescut și toată lumea îi va duce dorul”, a spus Williams.

„Suntem siguri că Victoria se va bucura de puțină liniște și pace înainte de următorii pași din programul de împerechere”, a adăugat Williams, potrivit The Guardian.

Tatăl lui Hamish, Arktos, rămâne în captivitate într-un alt loc din parcul din Scoția. De asemenea, Williams a spus că Victoria și Arktos ar putea fi „cuplați” din nou anul viitor.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un urs polar cu mesajul ”T-34” scris pe corp i-a alarmat pe cercetătorii ruşi

Stare de urgenţă după ce un număr de 52 de urşi polari au ”invadat” un oraş din Rusia

Urșii polari ar putea dispărea în următorii 80 de ani

Urşii polari, forţaţi să recurgă la canibalism pentru a supravieţui

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase