Home » Natură » Urși „grăsuni”, surprinși în timp ce fac ultimele pregătiri pentru hibernare în pădurile Parcului Piatra Craiului

Urși „grăsuni”, surprinși în timp ce fac ultimele pregătiri pentru hibernare în pădurile Parcului Piatra Craiului

Publicat: 27.11.2020

O cameră montată în pădurile Parcului Național Piatra Craiului a filmat mai mulți urși care se pregătesc de hibernare. Specialiștii susțin că în curând animalele nu vor mai fi văzute în imagini deoarece vor intra în bârlog.

Filmările au fost realizate noaptea și ziua de camerele de monitorizare a faunei instalate de specialiștii Romsilva. După ce au analizat imaginile, specialiștii au tras concluzia că urșii se pregătesc de hibernare.

„Pregătiți pentru somnul de iarnă? Așa am zice, dacă privim imaginile cu acești urși ”grăsuni” din pădurile Parcului Național Piatra Craiului”, au anunțat reprezentanții Romsilva pe Facebook.

„Pregătiți pentru somnul de iarnă?”

Potrivit specialiștilor, urșii acumulează vara și toamna grăsimea necesară somnului de iarnă. Apoi, ei se retrag într-un bârlog, iar metabolismul fiind redus, grăsimea acumulată îi ajută să supraviețuiască.

Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală. În meniul urșilor sunt de la pești și mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.

Urșii detectează hrana de la câțiva kilometri distanță

În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate. Urșii detectează hrana de la câțiva kilometri distanță, având fose nazale mari și mii de receptori ai mirosului. Centrul mirosului din creierul ursului este de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului, potrivit Mediafax.

Parcul National Piatra Craiului este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Acesta are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș. 10.860 de hectare sunt păduri, peste 6.000 de hectare fiind protejate.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase