Home » Natură » O întâmplare incredibil de rară: O broască țestoasă a scăpat nevătămată după ce a încercat să muște doi lei

O întâmplare incredibil de rară: O broască țestoasă a scăpat nevătămată după ce a încercat să muște doi lei

O întâmplare incredibil de rară: O broască țestoasă a scăpat nevătămată după ce a încercat să muște doi lei
Sursa foto: Kruger Sightings - Youtube
Publicat: 29.04.2021

Doi lei care încercau să bea apă au fost deranjați în continuu de o broască țestoasă curioasă care ieșea din apă și încerca să îi muște.

Reggi Barreto, ghid în Parcul Național Kruger din Africa de sud, a surprins întâmplarea și a publicat imaginile pe Youtube. Cei doi lei se opriseră la o adăpătoare după ce tocmai se înfruptaseră cu o biată zebră.

În ciuda faptului că ambele feline încă mai aveau sânge de zebră pe bărbie, broasca țestoasă aparent neînfricată a continuat să se apropie foarte mult de gurile prădătorilor.

Ce s-a întâmplat cu broasca țestoasă neastâmpărată?

„A fost o întâmplare incredibil de rară și am reușit să o filmez în întregime. În zonă mai erau elefanți și alte animale. Am văzut cum broasca țestoasă s-a apropiat de leii care încă mai aveau sânge de zebră pe bărbie. S-ar părea că țestoasa era, de fapt, mult mai interesată de sânge decât de alungarea leilor”, a explicat Barreto.

După cum arată și filmarea inedită publicată pe Youtube, leii au părut oarecum deranjați de broasca țestoasă neastâmpărată, însă felinele au lăsat-o în pace și au plecat după ce au terminat, în cele din urmă, de băut apă.

„Este nevoie de multă răbdare și mult timp”

„Ambii lei au terminat de băut apă, în ciuda întreruperilor de către broasca țestoasă, iar apoi s-au întors în apropiere de zebră și s-au întins pe jos pentru că era o zi cu umezeală foarte mare”, a mai explicat Barreto.

Barreto a mai precizat că surprinderea unor astfel de momente uimitoare poate fi făcută doar prin „înțelegerea comportamentului animal și prezicerea următorilor pași ai animalelor”.

„Este nevoie de multă răbdare și mult timp pentru a vedea cum se va desfășura totul”, a adăugat ghidul.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Imagini în premieră arată cum face față o broască țestoasă la atacul unui rechin

„Țestoasa zâmbitoare”, una dintre cele mai amenințate specii din lume, a fost salvată de la dispariție

O broască țestoasă a înotat 3.000 de kilometri până acasă, după ce a primit îngrijiri medicale în Spania

Diego, țestoasa care și-a salvat specia de la dispariție, s-a întors acasă

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase