Doi aligatori albino s-au născut la o grădină zoologică din Florida. De ce nu vor fi lăsați în grija părinților?

30 08. 2021, 18:00

Două reptile rare au venit pe lume vara aceasta la Wild Florida, grădină zoologică și parc safari din statul american Florida.

Părinții celor doi pui, Snowflake (27 de ani) și Blizzard (16 ani), sunt aligatori albino pe care parcul natural i-a achiziționat în 2017. Acesta este al doilea set de pui născuți de Snowflake și Blizzard, care au mai avut o pereche de pui anul trecut.

Albinismul este o afecțiune caracterizată printr-o lipsă de pigmentare a pielii, ochilor, ghearelor și (în cazul mamiferelor) a părului. Există aproximativ 200 de aligatori albino în lumea întreagă. Nu doar că pielea lor albă este predispusă la arsuri solare periculoase, dar absența camuflajului reprezintă un pericol real.

„Sunt ca niște acadele”

„Sunt ca niște acadele”, a spus Joe Wasilewski, biolog și membru al Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN). Cu alte cuvinte, aligatorii sunt extrem de vizibili și de-a dreptul delicioși pentru prădătorii care variază de la păsări până la aligatori adulți.

Totodată, mutațiile genetice care cauzează albinism au tendința să facă animalele mai puțin rezistente. Cei doi aligatori albino sunt îndeajuns de mici încât să fie ținuți într-o singură mână, cu ochii lor roșiatici și dungile rozalii abia vizibile pe spatele lor alb.

Aligatorii albino nu pot fi lăsați în grija părinților

Aligatorii albino nu au fost încă expuși publicului, însă vor fi mutați în curând într-un acvariu din magazinul de suveniruri. Puii albino nu pot fi lăsați în grija părinților pentru că există posibilitatea ca mama să decidă să îi mănânce, a explicat Sam Haught, unul dintre proprietarii grădinii zoologice.

Aligatorii albino trebuie să fie mai protejați decât aligatorii normali, astfel că aceștia vor trăi în habitate controlate, a adăugat Haught, citat de Live Science.

„Pielea lor albino îi predispune la arsuri solare. Ei nu își dau seama că sunt albino, așa că vor petrece mult timp în lumina solară, se vor arde și vor muri”, a mai precizat Haught.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un bărbat a folosit lesa câinelui pentru a opri sângerarea unui biciclist atacat de un aligator

Aligatorii dintr-un stat american s-au transformat în „înghețată pe băț” din cauza valului de frig

10 lucruri pe care sigur nu le știai despre crocodili și aligatori

Rămășițele unui bărbat dispărut, descoperite în stomacul unui crocodil uriaș într-un stat australian