Home » Natură » Delfinul Winter, care a inspirat oamenii cu dizabilități din lumea întreagă, a murit

Delfinul Winter, care a inspirat oamenii cu dizabilități din lumea întreagă, a murit

Publicat: 18.11.2021

Un delfin cu o coadă prostetică numit Winter, devenit celebru după ce a apărut în filmele „Dolphin Tale”, a murit la Acvariul din Florida unde a trăit o bună parte din viață, în ciuda eforturilor pentru tratarea unei anomalii gastrointestinale, au anunțat oficialii de la Clearwater Marine Aquarium.

Femela de 16 ani a murit în brațele îngrijitorilor care o pregăteau pentru o intervenție la Clearwater Marine Aquarium, locul în care celebrul mamifer marin a locuit mult timp.

„Deși suntem sfâșiați de moartea lui Winter, suntem consolați știind că echipa noastră a făcut tot ce a putut pentru a-i oferi cea mai bună șansă de supraviețuire”, a explicat medicul veterinar Shelly Marquardt.

Marquardt a adăugat că Acvariul Clearwater a lucrat cu specialiști și experți în mamifere din toată țara însă delfinul, care era în stare critică, a murit în brațele îngrijitorilor.

Delfinul Winter avea doar două luni atunci când coada sa a fost prinsă într-o capcană

Delfinul Winter a mai suferit de probleme intestinale în trecut, nu este neobișnuit în rândul delfinului, însă astfel de probleme nu au mai afectat-o în acest mod. Winter nu a mai reacționat la tratament la fel ca în trecut, iar reprezentanții au adăugat că nu au existat dovezi că delfinul ar fi contractat coronavirus.

Sursa foto: Profimedia

Winter avea doar două luni atunci când coada sa a fost prinsă într-o capcană pentru crabi în apropiere de Cape Canaveral, fapt ce a dus la amputare. Filmul „Dolphin Tale” care a apărut în 2011 a cuprins perioada de recuperare pentru Winter și eforturile fără precedent de a-i oferi o coadă prostetică.

O sursă de inspirație pentru oamenii cu dizabilități din întreaga lume

Povestea lui Winter a devenit o sursă de inspirație pentru oamenii cu dizabilități din întreaga lume, iar Acvariul Clearwater a primit mii de mesaje de susținere după ce boala lui Winter a devenit cunoscută.

„Mulți au fost inspirați de rezistența sa, iar asta dovedește cât de profund a afectat milioane de oameni, inclusiv persoane care se confruntau cu probleme de sănătate”, au mai subliniat reprezentanții Clearwater.

O continuare, „Dolphin Tale 2”, a fost lansată trei ani mai târziu cu Winter și Hope, un alt delfin salvat și îngrijit la Acvariul Clearwater. Delfinii din specia lui Winter pot trăi până la 60 de ani și sunt considerați unele dintre cele mai inteligente animale. Winter și Hope au devenit cei mai faimoși locuitori ai Acvariului Clearwater.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Experiment eşuat al NASA. Peter, delfinul care s-a sinucis după ce a fost despărţit de instructorul său

Un pescar mexican a murit după ce barca lui s-a ciocnit de un vas care proteja o specie rară de delfini

Delfinul robot care ar putea înlocui în curând animalele ținute în captivitate în parcurile acvatice

Misterul unei boli de piele care omoară delfinii din lumea întreagă a fost, în sfârșit, elucidat

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase