Test de cultură generală. Ce înălțime are un pui de girafă la naștere?

18 10. 2022, 11:00

În timp ce pentru oameni ar putea părea suficient de mult timp să porți în pântece un copil timp de nouă luni, girafele au perioade de gestație de 15 luni.

Perioada de creștere de 400-470 de zile asigură faptul că puiul este suficient de dezvoltat pentru a se ridica rapid în picioare și a se deplasa, fapt ce îl ajută să se ferească încă din primele zile de viață de prădători.

Girafele nou-născute vin pe lume într-o poziție ciudată: mai întâi picioarele din față și capul, urmate de corp și apoi de picioarele din spate.

Din cauza dimensiunii extreme a urmașilor lor, girafele nasc în picioare pentru a nu le afecta gâtul lung al bebelușilor lor.

Cât de înalt este un pui de girafă la naștere?

În mod surprinzător, căderea de doi metri din pântecele mamei nu afectează puiul de girafă, ci mai degrabă îl ajută, rupându-i corzile ombilicale scurte și rupând sacul amniotic.

Șocul aterizării stimulează, de asemenea, puii de girafe să respire pentru prima dată.

În timp ce girafele nou-născute pot părea minuscule atunci când se află lângă mamele lor incredibil de înalte, micuții nu sunt atât de mici, ci se nasc de fapt la fel de înalți ca un adult uman.

Având o înălțime de aproximativ 1,8 metri și o greutate cuprinsă între 50 și 70 kg, acești pui nu sunt deloc mici.

Care este perioada de gestație a girafelor?

Mai mult, puii de girafă cresc cu până la 2,5 cm în fiecare zi în prima săptămână de viață și își vor dubla dimensiunea până când vor împlini un an.

La câteva ore după ce au părăsit siguranța pântecelui mamei lor, tinerele girafe pot sta în picioare, se pot hrăni și pot merge, ceea ce este deosebit de important atunci când trebuie să își urmeze turma departe de amenințarea carnivorelor feroce.

Mamele girafe se vor deplasa și se vor hrăni adesea împreună cu puii lor în turme, scrie Monarto.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Mutangi, cea mai bătrână girafă din lume, a murit la 31 de ani

O girafă și puiul ei, salvate cu succes de pe o insulă care se scufunda

Ultima girafă albă rămasă în Kenya

Un cineast sud-african a murit după ce a fost lovit de o girafă