Home » Natură » Ce este „Triunghiul Alaska” și de ce au dispărut peste 20.000 de persoane aici?

Ce este „Triunghiul Alaska” și de ce au dispărut peste 20.000 de persoane aici?

Ce este „Triunghiul Alaska” și de ce au dispărut peste 20.000 de persoane aici?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 27.07.2023

Puțini oameni știu despre așa-numitul „Triunghi Alaska”, despre care se spune că ar fi locul cu cele mai multe cazuri nerezolvate de persoane dispărute din lume.

Triunghiul Alaska este o zonă vag definită între cele trei puncte Anchorage și Juneau, în sud, și Utqiagvik, un mic oraș izolat aflat pe coasta de nord a statului american.

Conform estimărilor, mai bine de 20.000 de oameni au dispărut în această vastă porțiune de pământ de la începutul anilor 1970. Având în vedere cât de puțin populată este această zonă, cifrele sunt șocante de mari.

Pentru întregul stat Alaska, rezultă o medie de 2.250 de persoane dispărute în fiecare an, de două ori mai mult decât media națională a Statelor Unite, dintre care multe se pare că au loc în acest așa-zis triunghi.

„Triunghiul Alaska”, locul cu cele mai multe dispariții nerezolvate

Unele dintre cele mai cunoscute persoane care au dispărut în Triunghiul Alaska sunt Thomas Hale Boggs Sr., care a fost liderul majorității din Camera Reprezentanților din SUA, și Nick Begich, membru al Congresului din Alaska. Cei doi politicieni au dispărut la 16 octombrie 1972, atunci când zburau cu un avion ușor de la Anchorage la Juneau, alături de consilierul lui Begich, Russell Brown, și de pilotul Don Jonz.

Un efort masiv de căutare a fost lansat pentru a găsi cele patru persoane dispărute, dar nici cadavrele și nici avionul nu au fost descoperite vreodată, scrie IFLScience.

Având în vedere aceste circumstanțe misterioase, incidentul a stârnit o serie de teorii ale conspirației. Boggs a fost membru al Comisiei Warren, organismul oficial înființat pentru a investiga asasinarea președintelui John F. Kennedy, și se pare că nu a fost de acord cu multe dintre concluziile grupului.

Un efort masiv de căutare

Un alt caz proeminent a fost cel al lui Gary Frank Sotherden, un newyorkez în vârstă de 25 de ani care a călătorit în sălbăticia Alaskăi la mijlocul anilor 1970 pentru a merge la vânătoare, dar nu s-a mai întors acasă.

În vara anului 1997, un vânător a găsit un craniu uman de-a lungul râului Porcupine, în nord-estul statului Alaska, de la care a fost recuperat ADN-ul în 2022. Polițiștii de stat au concluzionat ulterior că, de fapt, craniul aparținea lui Sotherden, care cel mai probabil a murit după ce a fost mutilat de un urs.

În loc de forțe mistice și explicații din alte lumi, ar fi de la sine înțeles că peticele îndepărtate din Alaska sunt un loc în care este foarte ușor să dispari. Fiind cel mai puțin populat stat, aici trăiesc doar 730.000 de oameni, ceea ce înseamnă că doar 1/20 din 1% din stat este locuit. Restul este o zonă sălbatică relativ neatinsă de om.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Căutarea de urși într-o peșteră din Alaska a dus la o descoperire importantă

Oamenii au salvat vidrele de mare din Alaska de la dispariție, însă lupii au învățat să le vâneze

Localnicii au observat ceva ciudat deasupra unui munte din Alaska. Cum a fost explicat totul?

Erupția colosală a vulcanului din Tonga, observată din spațiu. Un boom sonic a fost auzit până în Alaska

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase