Home » Natură » O „nouă specie” misterioasă cu 20 de brațe a fost găsită în Antarctica

O „nouă specie” misterioasă cu 20 de brațe a fost găsită în Antarctica

O „nouă specie” misterioasă cu 20 de brațe a fost găsită în Antarctica
Credit foto: Wikimedia/Domeniul Public
Publicat: 17.08.2023

Oamenii de știință aflați la bordul unei nave de cercetare în apropierea Antarcticii și-au scos plasele din apa rece a oceanului și au făcut o descoperire neașteptată! Printre capturi au găsit o creatură cu 20 de brațe și o formă distinctivă a corpului. Este vorba despre o nouă specie.

Cercetătorii au pescuit în Oceanul Antarctic în cadrul mai multor expediții de cercetare între 2008 și 2017, potrivit unui studiu publicat în revista Invertebrate Systematics.

Ei căutau un grup de animale marine „criptice” cunoscute sub numele de Promachocrinus, sau „stelele cu pene” din Antarctica.

Deși ambele sunt animale nevertebrate din ocean, stelele pană sunt diferite de stelele de mare mai cunoscute.

Cercetătorii au colectat opt stele pană cu o formă distinctivă a corpului și au descoperit o nouă specie: Promachocrinus fragarius, sau steaua pană de căpșuni din Antarctica.

Cât de bizară este creatura?

Steaua „cu pene de căpșuni” din Antarctica are 20 de brațe care se ramifică din corpul său central „asemănător cu o căpșună”, se arată în studiu. Culoarea poate varia de la purpuriu la roșiatic închis. Cercetătorii nu au furnizat măsurători ale dimensiunii totale a animalului.

Fotografiile arată că noua specie are două tipuri deapendice. Brațele sale inferioare, mai scurte, par aproape dungate și accidentate, în timp ce brațele superioare, mai lungi, par aproape cu pene și moi.

O fotografie de aproape arată partea inferioară a corpului stelei cu pene de căpșuni din Antarctica. Acesta are o formă aproximativ triunghiulară, mai largă în partea superioară și se îngustează spre un vârf inferior rotunjit. Textura pare accidentată, cu adâncituri în formă de cercuri rămase probabil de la brațele rupte.

Cum se numește noua specie?

Cercetătorii au numit noua specie după cuvântul latin pentru căpșună, datorită „asemănării formei corpului cu o căpșună”, potrivit Yahoo!News.

„Steaua cu pene de căpșuni” din Antarctica a fost găsită peste tot în Oceanul Antarctic, au declarat cercetătorii.

Noua specie a fost identificată pe baza formei corpului său și a analizei ADN-ului, se arată în studiu.

Din echipa de cercetare au făcut parte Emily McLaughlin, Nerida Wilson și Greg Rouse. Cercetătorii au documentat, de asemenea, alte câteva specii de „stele cu pene” din Antarctica, inclusiv alte trei specii noi.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Creatura străveche care se hrănea cu dinozauri

O meduză cu 24 de ochi, abia descoperită, este rudă cu cea mai veninoasă creatură marină din lume

O creatură străveche care poate vedea în întuneric se ascunde în ochii balenelor

Creatură colosală sau penisul unei balene? Adevărul despre monstrul din Loch Ness

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase