Home » D:News » Creatură colosală sau penisul unei balene? Adevărul despre monstrul din Loch Ness

Creatură colosală sau penisul unei balene? Adevărul despre monstrul din Loch Ness

Publicat: 21.04.2022

Întâlnirile ocazionale cu balene ar fi putut constitui o sursă de inspirație pentru poveștile cu monștri marini, asemenea legendarului monstru din Loch Ness.

Una dintre cele mai ciudate teorii privitoare la originile lui Nessie, monstrul din Loch Ness, a fost dezmințită chiar de către cercetătorul care a contribuit la răspândirea ciudatului zvon: monstrul cu gât lung ar fi putut fi un penis de balenă, indică Live Science.

Noua teorie a apărut la data de 8 aprilie pe una dintre rețelele de socializare, atunci când Michael Sweet, un ecologist molecular de la Universitatea Derby din Regatul Unit, a publicat fotografii cu penisul erect al unei balene albastre (Balaenoptera musculus) care poate atinge până la trei metri, alături de o imagine a presupusului monstru din Loch Ness.

Monstru sau penisul unei balene?

„În vremurile de demult, călătorii ar fi desenat ceea ce ar fi văzut”, spune Sweet. „Acesta este punctul de plecare pentru multe dintre poveștile cu monștri. Cu toate acestea, în multe dintre cazuri era vorba doar despre penisuri de balene”.

Până pe 14 aprilie, postarea a acumulat mai bine de 93.000 de aprecieri, fiind preluată de mai multe publicații. Dar postarea a fost scoasă din context, motiv pentru care scopul inițial a fost denaturat.

„Am folosit imaginea monstrului din Loch Ness doar ca un exemplu pentru ceea ce oamenii confundau cu monștri” , a mai spus autorul. „Nu există balene în Loch Ness, așa că exemplul nu a fost tocmai unul inspirat”. Cercetătorul este de părere că fotografia care înfățișează monstrul, făcută în 1934, este o farsă.

Legenda monstrului din Loch Ness

Ideea acestui monstru a prins contur la începutul secolului XX. În 2019, o analiză a ADN-ului din Loch Ness, Scoția, a confirmat că nu există nimic ciudat acolo. Astfel, chiar dacă un monstru ar fi trăit cândva acolo, acum nu mai este urmă de nimic.

Cu toate acestea, postarea nu a fost tocmai deplasată. „Postarea încă face referire la o ipoteză valabilă”, spune Sweet. „Multe penisuri de balene, de la diverse specii, au fost cel mai sigur confundate uneori pe marile lumii de marinarii înfometați”.

Nu este prima dată când cercetătorii afirmă că penisurile de balene ar fi putut să fie confundate cu monștrii mitici. În 2005, un studiu publicat în Archives of Natural History arăta că teribilul monstru descris de exploratorul Hans Egede în 1734 era cel mai probabil un penis erect al unei balene cu cocoașă sau al unui cașalot.

Vă mai recomandăm și:

Craniul unei balene, vechi de 36 de milioane de ani, descoperit în deșertul Ocucaje din Peru

Balenele cu cocoașă au fost scoase de pe lista speciilor pe cale de dispariție

Un monstru uriaș, cunoscut în lumea întreagă, descoperit în constelația Săgetătorul

Descoperire monstruoasă făcută de doi scafandri într-un râu. Are peste 22 de kilograme și o lungime de 1,2 metri

Vlad Constantin Voinea
Vlad Constantin Voinea
Vlad a făcut parte din echipa site-ului Descoperă.ro între februarie și august 2022, fiind pasionat de subiecte asociate cu știința, tehnologia, istoria și geopolitica. Vlad este specializat în managementul crizelor si prevenirea conflictelor, fiind absolvent al Universității Naționale ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase