Home » Natură » Test de cultură generală. Câți fulgi de zăpadă cad în lume în fiecare an?

Test de cultură generală. Câți fulgi de zăpadă cad în lume în fiecare an?

Publicat: 22.12.2023

Iarna este anotimpul zăpezii și probabil unii dintre voi se întreabă câți fulgi de zăpadă cad în lume în fiecare an. Iată răspunsul!

Câți fulgi de zăpadă cad în lume în fiecare an?

Numărul este surprinzător: 1.000.000.000.000.000.000.000.000 (1 urmat de 24 de zerouri), potrivit Britannica.

Câți fulgi de zăpadă cad în lume în fiecare an și alte lucruri pe care nu le știați despre zăpadă

Cu siguranță puteți visa la un Crăciun alb, chiar dacă acest lucru nu este strict precis. După cum va spune orice pasionat de zăpadă, „substanța albă” nu este de fapt albă, ci mai degrabă translucidă.

Lumina reflectată de zăpadă o face să pară albă, multiplele laturi ale fulgului de zăpadă dispersând lumina în multe direcții, difuzând întregul spectru de culori. Zăpada poate apărea și într-o varietate largă de nuanțe spectaculoase. Praful, poluarea sau algele de apă dulce iubitoare de frig (cryofile) pot colora zăpada în negru, portocaliu sau albastru. Zăpada roz sau „zăpada pepene”, cauzată de alge care conțin astaxantin, un compus similar celui găsit în morcovi, a fost menționată în scrierile timpurii ale lui Aristotel, conform BBC Earth.

Zăpada proaspăt căzută absoarbe undele sonore, conferindu-i mediului înconjurător o ambianță aparent liniștită și mai calmă după o furtună de zăpadă. Dar dacă zăpada se topește apoi și îngheață din nou, gheața poate reflecta unde sonore, făcând sunetul să călătorească mai departe și mai clar.

Câte de multe cuvinte există care înseamnă „zăpadă”?

Se afirmă adesea că inuiții au 50 de cuvinte pentru zăpadă, o afirmație discreditată drept speculație pură și apoi confirmată ca aproximativ precisă. Indiferent câte au în realitate, acest număr este mic în comparație cu al scoțienilor. Cercetătorii de la Universitatea din Glasgow susțin că limba scoțiană are 421 de termeni legați de „substanța albă”, printre care „skelf” (un fulg mare de zăpadă), „spitters” (picături mici de zăpadă căzând) și „unbrak” (începutul unei topiri).

Conform simulărilor științifice ale NASA (coroborate de roboții de pe suprafața planetei), în timpul verii, în nordul lui Marte ar putea avea loc furtuni de zăpadă violente și neașteptate. Știm că există nori și gheață subterană pe Marte, așa că zăpada este cu siguranță plauzibilă. Oamenii de știință au detectat, de asemenea, un nor de fulgi de dioxid de carbon deasupra polului sudic al planetei.

Vă recomandăm să citiți și:

Una dintre cele mai extreme furtuni magnetice din istoria Pământului s-a întâmplat în 1872

Cum ne afectează poluarea sănătatea mintală?

Test de cultură generală. De unde vine vântul?

Încălzirea globală micșorează ghețarii de la un an la altul

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase