Home » Știință » Bărbaţii trebuie să doarmă goi altfel se expun unui PERICOL major

Bărbaţii trebuie să doarmă goi altfel se expun unui PERICOL major

Publicat: 03.11.2015
De mult timp s-a presupus că lenjeria intimă pe care o utilizează bărbaţii şi felul în care aceasta le susţine organele genitale poate afecta calitatea spermei.
Cerectătorii de la Institutul Naţional de Sănătate a Copilului şi Dezvoltare Umană din SUA au descoperit că bărbaţii ar trebui să doarmă goi dacă vor să aibă copii.
 
Potrivit studiului, bărbaţii care poartă ziua chiloţi de tip boxer şi care nu au nimic pe ei când dorm, au un risc mai mic de a deteriora ADN-ul spermei comparativ cu cei care poartă lenjerie intimă strânsă pe tot parcursul zilei şi al nopţii. 
 
“Printre bărbaţii şi, în ce general, printre cei care îşi doresc un copil, tipul de lenjerie de corp purtat în timpul zilei şi în timpul nopţii este asociat cu calitatea materialului seminal. Trebuie redusă fragmentarea ADN-ului, iar parametrii de calitate a materialului seminal mai buni sunt observaţi la bărbaţii care poartă boxeri în timpul zilei şi nu poartă nimic în pat”, afirmă conducătorul studiului, cercetătorul Katherine Sapra, de la Institutul Naţional de Sănătate a Copilului şi Dezvoltare Umană, SUA.
 
Studiul a analizat 500 de bărbaţi, în decursul unui an, urmărind tipul lenjeriei de corp şi calitatea spermei. Savanţii au descoperit că cei care au dormit goi şi purtau în timpul zilei chiloţi care nu erau strânşi au avut cu 25 la sută mai puţin fragmentat ADN-ul decât cei care au optat pentru lenjerie strânsă, precum slipii. 
 
 
Deşi mărimea eşantionului din cadrul studiului a fost, relativ, mică, este o dovadă în plus că adoptarea unei abordări mai liberale atunci când este vorba de lenjerie ar putea prezenta beneficii de sănătate importante pentru fertilitatea bărbaţilor.
 
“E ştiut faptul că barbatii care cresc temperatura testiculelor lor, fie prin expunerea de căldură la locul de muncă, fie prin purtarea lenjeriei de corp strânse, au materialul seminal mai sărac, iar calitatea acestuia e mai proastă comparativ cu bărbaţii ale caror testicule sunt mai reci. Ceea ce nu a fost, încă, demonstrat e faptul că oamenii pot îmbunătăţi lucrurile prin alegerea lenjeriei intime, dar acest studiu sugerează ce este adevărat, într-o oarecare măsură”, afirmă expertul în fertilitatea masculină, Allan Pacey, de la Universitatea Sheffield din Marea Britanie, care nu a participat la studiu.
 
Taţii potenţiali sau oameni care, pur şi simplu, au grijă de sănătatea lor reproductivă nu pierd nimic dacă aleg să poarte haine mai flexibile (sau chiar să renunţe la ele, în anumite cazuri), ştiind că în acest sens, îşi vor proteja capacitatea lor de a procrea.
 
 
“Renunţarea la lenjeria de corp nu este un risc, aşa că cumpărarea unor chiloţi mai largi ar putea fi un sfat bun pentru a fi taţi”, afirmă specialistul Allan Pacey.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase