Home » D:News » Viitorul medicinei, microboţii vor elimina tumorile din interiorul corpului uman

Viitorul medicinei, microboţii vor elimina tumorile din interiorul corpului uman

Viitorul medicinei, microboţii vor elimina tumorile din interiorul corpului uman
Publicat: 26.07.2019
O echipă de la Caltech lucrează la un proiect în care microboţii vor transporta medicamentele către zone specifici al corpului nostru, precum tumorile.

Echipa formată din cercetători ai Departamentului de Inginerie şi de Ştiinţe Aplicate al Caltech lucrează la un proiect în care vor să construiască o serie de microboţi care să poată transporta medicamente într-o zonă specifică a corpului şi care să poată fi controlaţi din exteriorul acestuia, notează Phys.com.

Weng Gao şi Wei Gao din cadrul Catedrei de Inginerie Medicală au demarat acest proiect pentru a adapta tehnologia microboţilor tratamentului împotriva tipurilor de cancer care pot apărea în interiorul tractului digestiv.

Microboţii proiectaţi de către cei doi sunt nişte mici spere din magneziu, acoperite cu straturi de aur şi parilenă, un polimer care rezistă acizilor stomacali. Cercetătorii au prevăzut aceste mici sfere cu găuri neacoperite cu aur şi parilenă, iar interacţiunea materialului din acea zonă cu sucurile gastrice asugură propulsia acestor microboţi.

Pentru a adapta microboţii din magneziu uzului medical cei doi cercetători au inserat medicaţia sub stratul parilenă, după aceasta, pentru a se asigura că acizii stomacali nu vor distruge microboţii, aceştia au fost acoperiţi în parafină.

 

Pentru a se asigura că microboţii transportă medicamentele către zonele necesare, cercetătorii folosesc tehnologia PACT (photoacoustic computed tomography), care foloseşte pulsuri de lumină infraroşie. 

Trebuie precizat că această tehnologie a fost dezvoltată de către Wang Gao, pentru a putea fi folosită în depistarea tumorilor mamare. În acest punct, prin combin area celor două tehnologii, medicii vor putea depista tumorile din tracul digestiv şi, de asemenena, să urmărească traseul microboţilor. 

Momentan, combinarea celor două tehnici oferă o uneltă destul de greu de controlat, dar touşi care ar putea fi folosită pentru a eficientiza tratamentele împotriva cancerului. Astfel, atunci când microboţii ajung în proximitatea tumorilor, medicii vor activa un val continuu de lumina infraroşie care va fi absorbită de către microboţi, aceştia topindu-şi învelişurile din parafină.

„Aceşti microboţi pot penetramucoasa sistemului digestiv şi sta acolo pentru o bună perioadă de timp, îmbunătătţind transportul medicaţiei către zonele vizate”, explică Gao. De asemenea el mai adaugă: „Dat fiind că sunt crealizaţi din magneziu (n.r. microboţii) sunt biocompatibili şi biodegradabili”.

 

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase