Home » Știință » 5 cele mai amuzante, dar şi înfiorătoare experimente ştiinţifice făcute vreodată

5 cele mai amuzante, dar şi înfiorătoare experimente ştiinţifice făcute vreodată

Publicat: 09.11.2015
Rutina ştiinţifică poate fi îndepărtată cu activităţi demne da a fi considerate a fi parte din arsenalul unui psihopat - vivisecţia animalelor mici şi disecarea cadavrelor. Aceste metode ştiinţifice pot, într-o zi, să aibă un impact pozitiv în viaţa noastră, dar nu înainte de a ne traumatiza psihic.
5. Costumele panda le conferă oamenilor de ştiinţă aparenţele unor ucigaşi
 
Sursa foto:nerdist.com
 
Ursul Panda este pe cale de dispariţie, din păcate, iar oamenii de ştiinţă încearcă, cu orice preţ, să păstreze această specie deosebită. O metodă identificată este creşterea acestora în grădini zoologice şi rezervaţii. Conform teoriei lui Eyes Wide Shut, costumele pe care le îmbracă savanţii când intră în contact cu aceste animale permit prevenirea ataşării urşilor panda de oameni şi facilitează, în acest fel, dezvoltarea abilităţilor esenţiale de supravieţuire.
 
4. Armata a realizat un manechin care sângerează cu adevărat
 
 
Nici un studiu medical, oricât de aprofundat ar fi, nu te poate pregăti pentru realitatea crudă de a lucra cu răniţi, mai ales în cazul medicilor de război care trebuie să oprească hemoragia abundentă a unui soldat rămas fără mână, spre exemplu. În această logică a apărut iniţiativa de a avea un manechin care să fie cât mai real posibil. Savanţii de la Universitatea de Biologie din Minnesota au modelat manechinul după absolventul Cameron Johnson. Acest manechin se aseamănă foarte mult cu un organism uman viu: pielea are pori, limba este umedă, gâtul şi fălcile sunt flexibile şi pot fi mişcate, iar dinţii emană un sunet realist când maxilarii se încleştează şi, da, poate sângera. 
 
3. O femeie colectează ADN-urile străinilor pentru a le clona feţele 
 
Sursa foto:deweyhagborg.com
 
Artista Heather Dewey-Hagborg a fost descoperită colindând străzile şi camerele de baie din New York, în căutare de păr, unghii, gume de mestecat, mucuri de tigară, şi orice altceva care ar putea conţine ADN-uri. Ea a făcut asta pentru a „clona” feţele acestor oameni. Concentrându-se pe genele specifice, Heather Dewey-Hagborg este capabilă de a recrea un model de faţă al donatorului necunoscut. Apoi, ea imprimă o sculptură 3D a modelului şi-l atârnă într-o galerie din New York. Artista, prin metoda sa inedită de a lucra, a ajutat poliţia la crearea unui portet de asasin.
 
2. Oamenii de ştiinţă au creat cutia olfactivă a morţii
 
 
S-a creat cutia care te face să simţi mirosul morţii. Vizitatorii de la Muzeul Imaginilor din Olanda pot alege moartea oricărei celbrităţi vrea s-o experimenteze! Whitney Houston, de exemplu, s-a înecat într-o cadă de baie a hotelului din cauza combinaţiei cocaină, o maladie cardiacă şi un stil de viaţă nesănătos. Deci, dacă alegeţi cutia ei, veţi obţine mirosul de curat şi ulei de măsline, pe care artista îl folosea la baie, urmat de mirosul de cocaină şi sunetul unui şuvoi de apă, urmat de tăcere, apoi de propriile sunete de greaţă şi dezgust.
 
1 . Oamenii de ştiinţă au creat şoarecele tansparent pentru a studia anatomia 
 
 
Oamenii de ştiinţă au venit cu o soluţie ingenioasă, admirabilă prin simplitatea ei, dar în acelaşi timp terifiantă: de a crea şoareci transparenţi pentru a-i studia din perspectivă anatomică. Şoarecii sunt eutanasiaţi, apoi jupuiţi şi umflaţi cu anumite substanţe chimice care fac organele lor transparente. Această intenţie poate oferi oamenilor de ştiinţă posibilitatea de a studia anatomia şoarecilor în detaliu şi de a vedea modul în care, de exemplu, cancerul s-a extins prin corp.
 
Sursa: Cracked
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase