Ce se întâmplă cu corpul tău în timpul zborului. Infografic

08 05. 2016, 13:00

Conform unui infografic realizat de Compare Travel Insurence zborul cu avionul poate declansa numeroase dezechilibre în corpul nostru sau chiar modificări celulare, notează The Independent.

Expunerea la radiaţii

De exemplu, în cadrul unui zbor de 7 ore de la Londra la New York corpul nostru este expus unei doze de radiaţii egale cu cele produse de razele X.

Riscul unei răceli este mult mai mare

Conform aceluiaşi infografic, o răceală este de 100 de ori mai probabilă în timpul zborului, deoarece jumătate din aerul recirculat conţine viruşi şi germeni.

Zborul afectează gustul, mirosul şi auzul

De asemenea, zborul îţi „anulează” o treime din capacitatea auditivă, afectându-ţi totodată sinusurile şi gustul.

Zborul deshidratează

Zborul poate produce deshidratare. 3 ore de zbor „consumă” 1,5 litri de apă din corpul nostru.

Oxigenul insuficient poate produce ameţeli sau dureri de cap

Oxigenul nu este suficient. Cabina de zbor este presurizată la aproximativ 75% din presiunea atmosferică normală. Acest lucru ne poate face să ne simţim obosiţi, ameţiţi şi să avem dureri de cap.

Apă contaminată şi presiunea pot duce la probleme stomacale

Apa de la bordul avioanelor este adesea contaminată cu diferite bacterii, susţine Compare Insurance Travel. De asemenea, schimburile de presiune pot producepasagerilor balonare, constipaţii şi dureri stomacale.

Înghesuiala duce la probleme de circulaţie ale sângelui

Sângele circulă mai mult spre picioare în timpul zborului, putând chiar cauza tromboze.

Sfaturi pentru un zbor cât mai plăcut

Compare Travel Insurance oferă şi câteva sfaturi pentru a reduce disconfortul provocat de schimbările de presiune, înghesuială şi aerul recirculat.

Aceştia ne îndeamnă să evităm alcoolul, să consumăm multă apă pentru a ne menţine hidrataţi. De asemenea, pentru a evita problemele de ciculaţie trebuie să încercăm să mişcăm cât mai des picioarele în timpul zborului, iar

De asemenea, pentru a reduce durerile de cap sau cele sinusale se recomandă să mestecăm gumă sau chiar folosirea unor picături nazale.

resiuni politice pentru reglementarea spaţiului destinat pasagerilor


Senatorul american Charles Schumer a anunţat în februarie că doreşte să lupte pentru schimbarea prevederilor legate de spaţiul destinat pasagerilor de avion, susţinând că operatorii aerieni îi „forţează pe pasageri să stea ca sardinele”.

“Nu este un secret faptul că operatorii aerieni doresc să reducă din costuri, dar asta nu înseamnă să modifice spaţiul destinat pasagerilor. Este timpul ca FFA (Federaţia Federală a Aviaţiei) să oprească această problemă adânc înrădăcinată”, a declarat acesta pentru Associated Press.

Vă mai recomandăm şi: Ceea ce gândim atunci când mâncăm influenţează senzaţia de saţietate

                                             Purtati indispensabili cosmici! Nu vor prinde miros niciodata

                                             Cercetătorii sunt foarte aproape de a descoperi cum se răspândesc celulele cancerigene în corp