Prima pagină Stiinta

Cercetătorii au descoperit un antibiotic nou chiar în nasul uman. Poate trata una dintre cele mai rezistente infecţii

Oana Bujor 07.30.2016 | ● Vizualizări: 2064

Acest tip de infecţii au devenit extrem de rezistente la antibioticele care se află pe piaţă, inclusiv la meticilenă.

Staphylococcus aureus a devenit una dintre cele mai rezistente boli, aceasta dezvoltă noi tulpini rezistente la antibioticele din zilele noastre.

Cercetătorii din Germania au descoperit o bacterie care produce un antibiotic capabil să lupte cu infecţiile precum Staphylococcus aureus. Noua bacteria se află în câile nazale umane. Substanţa antibacteriană, pe care cercetătorii au denumit-o lugdunin, este capabilă să trateze eficient şoarecii infectaţi cu Staphylococcus aureus, boală care poate cauza diverse înfecţii ale pielii. Atunci când cercetătorii au aplicat antibioticul pe plăgile afectate ale şoarecilor, s-a observat o reducere dramatică a zonelor infectate.

Acest tip de infecţii au devenit extrem de rezistente la antibioticele care se află pe piaţă, inclusiv la meticilenă. Cercetătorii au afirmat că lungdunin ar putea combate tulpinele rezistente la antibiotice, boala nedezvoltând aceiaşi rezistenţă şi în cazul noului tratament.

Bacteria care produce lugdunin, Staphylococcus lungdunensis, este prezentă la 10% dintre oameni, însă poate cauza şi infecţii. Cercetătorii au descoperit că doar 6% dintre cei 187 de pacienţi din spital, pe care i-au analizat, purtau bacteria, dar aveau în corp şi Staphylococcus aureus, în comparaţie cu cei 34% dintre pacienţii care nu purtau bacteria.

Deşi descoperirile sunt încurajatoare, cercetătorii nu sunt încă siguri cum acţionează lungdunin, iar testele clinice pot avea loc peste câţiva ani.

Sursa:TIME

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: