China a inventat un radar care poate detecta avioanele supersonice care utilizează tehnologia STEALTH. Tehnologia este predecesoarea unui proiect mult mai ambiţios

12 09. 2016, 09:13

Radarul cuantic a fost creat de cercetătorii de la Intelligent Perception Technology. Aceştia susţin că radarul este capabil să detecteze ţinta de la o distanţă de 96 kilometri. Conform agenţiei de presă Xinhua, acesta a fost testat cu succes luna trecută.

Radarul utilizează fotonii cuantici,  ceea ce înseamnă că are o mai bună capacitate de detecţie faţă de radarele convenţionale. Noua tehnologie a fost patentată imediat după ce China a anunţat că doreşte să construiască o staţie radar pe lună.  Aceasta ar include câţiva metri pătraţi în care pot trăi astronauţii şi o antenă radar puternică care se întinde la 50 de metri înălţime.

Proiectul guvernamental a fost lansat la începutul anului acesta, o echipă de cercetători primind fonduri de început în valoare de 18 milioane de yeni (2,4 milioane de dolari).

Sursa: Daily Mail

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Înainte de radar, a fost urechea (FOTO)
 
Aplicaţia care te anunţă când sunt Pokemoni în apropiere fără să ai jocul deschis. Lista pokemonilor disponibili pe planetă
 
Sistemul care îi va face pe militari să fie INVIZIBILI pe radar. Ideea aparţine specialiştilor armatei americane
 
Elicopterul prăbuşit în Republica Moldova era singurul de la SMURD fără radar meteo – VIDEO