Home » Știință » Un mare neurolog din Statele Unite a descoperit, din greşeală, că este psihopat

Un mare neurolog din Statele Unite a descoperit, din greşeală, că este psihopat

Publicat: 08.01.2017
Un cercetător a descoperit din greşeală că are profilul unui psihopat.

Într-o după-amiază din octombrie 2005, neurologul James Fallon analiza diversele pattern-uri în creierele criminalilor în serie, ca parte a unui proiect de la UC Irvine.

„Mă uitam peste multe scanări ale criminalilor, amestecate cu cele ale schizofrenicilor, depresivilor şi peste creierele normale. Din întâmplare, realizam un studiu despre boala Alzheimer şi aveam imaginile cu creierele familiei mele, inclusiv al meu”, menţionează cercetătorul.

Atunci a observat că imaginile cu creierul lui arătau o activitate scăzută în anumite zone responsabile asociate cu empatia, moralitatea şi controlul de sine.

Credit: James Fallon

Deşi mulţi ar ascunde această descoperire, Fallon (probabil şi datorită psihopatului din interior, despre care se ştie că sunt lipsiţi de inhibiţii) a decis să meargă în direcţia total opusă şi acum a publicat o carte numită ”The Psychopath Inside”. În aceasta, cercetătorul a căutat să reconcilieze cum el, un familist şi un om realizat pe plan profesional, poate prezenta aceleaşi tendinţe anatomice care se găsesc şi la criminalii în serie.

De asemenea, o serie de studii genetice atestă tendinţele psihopatice. Era într-adevăr un psihopat, dar unul, „pro-social”, aşa cum mai este denumit acest tip de psihopat.

Nu a fost un şoc foarte mare, întrucât unele tendinţe au ieşit la suprafaţă, precum dorinţa de putere şi manipulare.

Deşi în materie de genetică se considera un determinist, această descoperire i-a schimbat perspectiva, spunând că motivul pentru care nu a devenit un criminal în serie este iubirea şi atenţia pe care a primit-o în copilărie.

Sursa: Smithonian.com

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cum să depistezi un psihopat? Trăsăturile care se accentuează atunci când ai tulburări de personalitate

Cum să eviţi un psihopat? Cercetătorii îţi prezintă cea mai potrivită metodă

Cea mai simplă metodă prin care poţi identifica un psihopat

Ucigaşii psihopaţi pot fi identificaţi după modul în care vorbesc

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase