Un obiect neidentificat, cu o lăţime de un kilometru, va trece pe lângă Pământ luna viitoare. Savanţii sunt nedumeriţi

10 01. 2017, 09:00

Obiectul denumit 2016 WF9 a fost observat în cadrul proiectului NEOWISE al NASA, pe data de 27 noiembrie 2016. Cercetătorii susţin că ar putea avea cel puţin 1 kilometru lăţime. Cel mai mult se va apropia de Pământ pe 25 februarie, ajungând la o distanţă de 51 de milioane de kilometri. 

Obiectul a provocat confuzie printre cercetătorii de la NASA, deoarece aceştia nu ştiu dacă este vorba despre un asteroid sau o cometă. În general, asteroizii au o compoziţie mult mai pietroasă şi metalică, în timp ce cometele au încompoziţia lor gheaţă, notează IFL Science.

,,2016 WF9 ar putea fi o cometă. Acest obiect ilustrează faptul că limita între asteroid şi cometă este foarte mică,” susţine James Bauer din cadrul NASA. 

Anul trecut, în cadrul proiectului NEOWISE, a fost descoperită o cometă denumită C/2016 U1 care a trecut pe lângă Pământ. Aceasta a putut fi vizibilă de Anul Noul cu ajutorul unui binoclu.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ecosistemul Emisferei Sudice se reface mult mai uşor în urma coliziunilor Pământului cu asteroizii
 
NASA a identificat un asteroid care se apropie de Pământ
 
Astronomii nu au prevăzut acest eveniment. Un asteroid s-a apropiat de Pământ
 
NASA se declară neputincioasă: Nu putem face nimic în faţa unui ASTEROID. Pământul a fost la doi paşi de ”Armageddon” în ultimii 20 de ani