Home » Știință » Un transplant care poate părea ciudat ameliorează simptomele autismului

Un transplant care poate părea ciudat ameliorează simptomele autismului

Un transplant care poate părea ciudat ameliorează simptomele autismului
Publicat: 13.02.2017
O echipă de cercetători au descoperit că există o legătură între flora intestinală şi simptomele autismului. Aceştia au observat că la copiii cu autism, flora este mai săracă cu câteva sute de specii de bacterii iar o rebalansare a florei duce la ameliorarea simptomelor.

Ultimele studii au relatat că microbii din flora intestinală au o importanţă crucială pentru funcţionarea întregului organism. Studiul de faţă arată că acesta este cazul şi autismului, notează Big Think.

O soluţie pentru rezolvarea acestor disfuncţii este transplantul fecal, numit şi fecal microbiota transplant (FMT). Acest tratament implică transplantul de fecale de la un donator sănătos, amestecat cu o soluţie salină şi injectat în colonul pacientului.

Studiul recent a descoperit că FMT a ameliorat simptomele autismului la 18 copii. Deşi a fost un studiu de mică anvergură, rezultatele au fost fascinante. Participanţii au observat o reducere cu 25% a simptomelor asociate cu autismul.

James Adams, co-autor al acestui studiu, a menţionat că „omenii au aproximativ o mie de diferite specii în intestin, majoritatea benefice. În studiile trecute, am observat copii cu autism cărora le lipseau sute de astfel de specii”. Se poate spune, conform cercetătorilor, că această lipsă de bacterii este şi din cauza antibioticelor prescrise la vârste fragede copiilor autişti. De asemenea, există o asociere între autism şi bolile gastrointestinale.

Cercetătorii au administrat celor 18 copii autişti cu vârste cuprinse între 3 şi 17 ani materie fecală cu ajutorul metodei descrise mai sus, ajungând la rezultate uimitoare, printre care şi tulburările gastrointestinale care au fost reduse cu 82%.

Din păcate, participanţii nu au fost sub observaţie directă, astfel rezultatele sunt inexacte. Este nevoie de alte studii care să confirme şi să arate amploarea, dacă există, a rezultatelor pozitive ale acestui tratament.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un tată şi-a fotografiat zilnic copilul bolnav de autism, pentru a înţelege cum percepe el lumea

Care sunt cauzele ce stau la baza autismului? Un studiu de amploare dezvăluie un răspuns surprinzător

Un copil suferind de autism a uimit o lume întregă. Ce poezie a scris

Un tratament revoluţionar pentru autism a fost validat de noi teste

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase