Home » Știință » Este o VERIGĂ LIPSĂ în istoria evoluţiei omului. O nouă fosilă de primată a fost descoperită în India

Este o VERIGĂ LIPSĂ în istoria evoluţiei omului. O nouă fosilă de primată a fost descoperită în India

Publicat: 03.03.2017
Vânătorii de fosile au găsit o parte de maxilar de primată care este rudă cu superfamilia Lemuroidea - grupul de primate care are legături cu maimuţele şi oamenii.

Savanţii au numit noua specie Ramadapis sahnii şi sugerează că a trăit în urmă cu 11-14 milioane de ani. Este membru al familiei de primate Sivaladapidae, care era erbivoră şi de dimensiunea unei pisici, raportează Science Daily.

Fosila a fost descoperită în zona Kashmir despre care se ştie că este bogată în fosile. Deşi paleontologii au cercetat această zonă mai bine de un secol, doar recent, un cercetător pe nume Biren Patel a reuşit să găsească fosila care aparţine unei specii nou descoperite. Ultima descoperire similară a avut loc abia acum 38 de ani.

Descoperirea a fost publicată în Journal of Human Evolution. Interesant este că specia face parte dintr-un grup mai puţin cunoscut din Asia, iar cercetătorii se întreabă cum a putut avea loc această ocurenţă într-o zonă dominată de alte grupuri de primate. 

Totuşi, Patel menţionează: „umplem un gol ecologic şi biogeografic care nu este bine înregistrat. Fiecare pas înseamnă o înţelegerea mai bună a arborelui genealogic uman”.

Partea de mandibulă de câţiva centimetri (imaginea de mai sus) aparţinea unei specii despre care se consideră că a trăit mai mult cu milioane de ani decât rudele sale găsite în Europa, America de Nord şi Africa. Acest lucru ridică o serie de întrebări cu privire la motivul pentru care această specie a reuşit să supravieţuiască. Cu siguranţă, culegerea mai multor date din teren va oferi un răspuns la această problemă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

60% din speciile de primate sunt în pericol de a fi pe cale de dispariţie. Care este principalul vinovat şi cum pot fi salvate

O nouă specie de primate a fost descoperită în Madagascar

5 mistere ale reproducerii umane

10 verigi lipsa din evolutia umana

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase