Home » Știință » Cassini a transmis primele imagini cu Saturn către Pământ

Cassini a transmis primele imagini cu Saturn către Pământ

Publicat: 29.04.2017
Sonda Cassini, deţinută de NASA, a pătruns între Saturn şi inelele sale, realizând imagini extrem de apropiate cu atmosfera lui Saturn. Noile imagini au indicat faptul că sonda a ajuns în siguranţă în zonă.

Sonda a ajuns la o distanţă de aproximativ 3.000 de kilometri de norii din zona superioară a planetei şi la 300 de kilometri de inelele lui Saturn, informează Space

În timpul plonjării, reziduurile din inelele planetei ar fi putut afecta instrumentele sensibile ale sondei. Imaginile realizate de Cassini la câteva  minute după ce a pătruns în zonă au fost publicate de către NASA. Aproximativ 380.000 de imagini au fost realizate în timpul călătoriei sondei, începând cu anul 2004, moment în care Cassini a ajuns la Saturn.

Credit: NASA/JPL-Caltech/Space Science Institute 

,,Sunt încântat să vă anunţ că sonda a reuşit să pătrundă în zonă exact cum am plănuit,” a declarat Earl Maize, managerul proiectului Cassini. Atmosfera lui Saturn este relativ rece, fiind constituită în mare parte din hidrogen, iar presiunea norilor din zona superioară a planetei este asemănătoare cu presiunea de la nivelul mării de pe Pământ. 

Credit: NASA/JPL-Caltech/Space Science Institute 

Multe mistere ale lui Saturn rămân însă nedescoperite, precum durata unei zile, structura internă sau compoziţia exactă şi vârsta inelelor sale. 

Cassini va realiza încă 21 de plonjări înaintea ,,Marelui Final” care va avea loc pe 15 septembrie, următoarea plonjare va avea loc pe 2 mai. 

Credit: NASA/JPL-Caltech/Space Science Institute 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase