Home » Știință » Minunile medicinei. Craniul unei femei zdrobit într-un teribil accident, total reconstruit într-o operaţie de opt ore. IMAGINI impresionante

Minunile medicinei. Craniul unei femei zdrobit într-un teribil accident, total reconstruit într-o operaţie de opt ore. IMAGINI impresionante

Publicat: 05.08.2017
Imaginile care arată craniul unei femei înainte şi după o operaţie de reconstrucţie au devenit virale pe internet. Internauţii sunt uimiţi de reuşita incredibilă a acestei intervenţii chirurgicale, care a refăcut, os cu os, craniul femeii, zdrobit într-un teribil accident de circulaţie.

În cele două poze alăturate obţinute cu ajutorul unei scanări cu computerul tomograf, se poate vedea o diferenţă incredibilă, între craniul distrus al femeii şi felul în care acesta a fost reconstruit în cadrul intervenţiei chirurgicale de opt ore, scrie Gândul.

Victimei accidentului, o tânără de doar 25 de ani, i-a fost zdrobită faţa şi craniul în urma impactului violent. Accidentul a avut loc în 2015, însă operaţia a fost realizată recent, iar imaginile au fost distribuite abia acum pe reddit şi Imgur de un medic chirurg. 

Acesta a explicat că echipa care a realizat reconstrucţia s-a confruntat cu un traumatism cerebral cu hemoragie craniană, traumatism al globului ocular şi fracturi grave la nivelul feţei. 

Medicul spune că reconstrucţia nu ar fi fost posibilă fără prezenţa unei echipe multidisciplinare şi că pacienta se află acum în perioada de recuperare. 

Imaginile au fost văzute, distribuite şi comentate şi de alţi specialişti din domeniu, care au felicitat echipa pentru performanţa extraordinară. Un medic a caracterizat reuşita drept „o operă de artă”. 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase