Home » Știință » NASA a realizat un tip de anvelope revoluţionare, inspirate din modelul armurilor cavalerilor

NASA a realizat un tip de anvelope revoluţionare, inspirate din modelul armurilor cavalerilor

Publicat: 30.11.2017
Roverul Curiosity deţinut de NASA a realizat o serie impresionantă de descoperiri pe Marte. Iar în prezent cercetătorii au creat o nouă tehnologie prin care anvelopele acestuia să nu mai fie distruse atât de repede de mediul auster de pe Planeta Roşie.

Bazându-se pe principiul armurii din inele de metal, anvelopele ”superelastice” pot rezista mult mai bine deformării spre deosebire de orice alt tip de anvelope nepneumatice. Coform Engadget, acestea ar putea rezista mediului de pe alte planete şi ar putea avea o tracţiune mult mai bună. 

Anvelopele roverului Curiosity au suferit o degradare majoră deoarece nu se pot adapta rocilor de pe Marte. Noul tip de material al NASA,  inspirat de armurile cavalerilor, este foarte flexibil, deşi nu poate fi penetrat cu uşurinţă.  

Anvelopele sunt create dintr-un aliaj de nichel şi titaniu care se poate deforma într-un procent de 10% fără să-şi piardă forma. Deşi acest nou tip de anvelope nu vor fi amplasate pe noul rover care va fi trimis pe Marte, ar putea fi integrat în modele viitoare, inclusiv vehiculele cu echipaj uman. De asemenea, noul tip de tehnologie ar putea fi utilizat pe Pământ. ”Anvelopele superelastice oferă o trancţiune superioară faţă de cea a anvelopelor pneumatice convenţionale, astfel mobilitatea şi siguranţa fiind îmbunătăţită,” a declarat NASA. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase