Conform unei noi descoperiri, Galilei şi Einstein au avut dreptate când au enunţat, fiecare în felul său, un principiu fundamental al Universului

10 12. 2017, 19:00

Galilei arunca obiecte dintr-un turn pentru a-şi verifica principiul, dar astăzi, experimentul a fot dus la un cu totul alt nivel. MICROSCOPE este versiunea foarte avansată a experimentului de bază, scrie Newsweek.

Acesta conţine doi cilindri, unul din titan şi unul dintr-un aliaj de platină. De când satelitul s-a stabilit pe orbită, aceşti cilindri (care au aceeaşi masă) s-au învârtit în jurul Terrei, iar savanţii i-au monitorizat pentru a vedea dacă există discrepanţe în viteză.

Noua lucrare a relatat că după 120 de orbite în jurul Pământului, viteza acestor cilindri a fost la fel, cu o diferenţă nesemnificativă de o parte din două trilioane dintr-un procent. Acestea sunt doar rezultatele iniţiale, iar savanţii de la MICROSCOPE speră să publice în curând rezultate mai clare.

Chiar şi aşa, rezultatul reprezintă o veste bună pentru principiul echivalenţei.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce este Teoria Relativităţii?

O cercetare ştiinţifică ce infirmă teoria relativităţii a lui Einstein stârneşte controverse printre specialişti

5 aplicaţii ale Teoriei Relativităţii în viaţa noastră de zi cu zi. În mod normal, nu ne dăm seama cât de importante sunt acestea – FOTO

Realizare remarcabilă a savanţilor: teoria relativităţii generale a lui Einstein a trecut un test crucial