Home » Știință » Ruşii doresc să construiască primul hotel de lux din spaţiu. Cât va costa o astfel de excursie

Ruşii doresc să construiască primul hotel de lux din spaţiu. Cât va costa o astfel de excursie

Ruşii doresc să construiască primul hotel de lux din spaţiu. Cât va costa o astfel de excursie
Publicat: 29.12.2017
Turismul în spaţiu nu reprezintă un concept nou, anul acesta Space X şi-a anunţat planurile de trimitere a civililor în spaţiu. În prezent, turiştii spaţiali vor trebui să se acomodeze trăitului pe nave spaţiale alături de astronauţi profesionişti, însă totul s-ar putea schimba în următorii ani.

Agenţiile spaţiale ar putea să ofere turiştilor condiţii de cinci stele în spaţiu. Conform PopularMachanics, agenţia spaţială rusească doreşte să construiască o staţie orbitară de lux care va fi ataşată Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Încăperile vor avea geamuri mari, băi private, echipamente pentru exerciţii şi chiar Wi-Fi, de asemenea turiştii vor putea ieşi în spaţiu asistaţi de un cosmonaut profesionist. Întreaga excursie va dura de la o săptămână la două săptămâni şi va costa între 40 de milioane de dolari de persoană, iar o ieşire în spaţiu va mai adăuga suma de 20 de milioane de dolari vacanţei în spaţiu.

Roscosmos a dezvăluit recent planurile pentru realizarea unei astfel de nave care va cântări 20 de tone şi va avea o lungime de 15,5 metri. Modulul pentru turişti construit de ruşi va costa între 279 şi 446 de milioane de dolari. Planul ruşilor se bazează pe faptul că numărul multimilionarilor din lume este în creştere, până în 2021 acesta va ajunge la 43.000 de persoane la nivel global, ale căror averi vor depăşi suma de 30 de milioane de dolari.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O reuşită importantă pentru turismul spaţial: avionul spaţial al Virgin Galactic a spart bariera sunetului (FOTO/VIDEO)

Interviu Descoperă cu John Spencer, expert NASA: Cum va arăta o călătorie la bordul S.S. Destiny, primul superiaht orbital din lume

Staţia Spaţială Internaţională va fi reconfigurată ca să poată primi turişti

Plutind în imponderabilitate: o companie elveţiană lansează cele mai ieftine zboruri care oferă această experienţă (VIDEO)

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase