Superoamenii cu puteri telepatice ar putea deveni o realitate în ”câţiva zeci de ani”

30 03. 2018, 09:00

This browser does not support the video element.

”Va exista cu siguranţă o integrare neuronală. Este doar o chestiune de timp şi un simplu mod de evoluţie umană”, a declarat dr. Leuthardt. Mail Online notează că în prima nuvelă a medicului, denumită RedDevil, 90% dintre oameni aveau implantate componente hardware în creier. 

Desigur, Leuthardt nu este singurul ce a propus această ipoteză. Elon Musk încearcă să dezvolte o interfaţă creier-computer pentru a conecta oamenii şi computerele. Conform lui Musk, aceasta va funcţiona prin implantarea micilor electrozi în creier prin intermediul cărora într-o bună zi gândurile ar putea fi descărcate într-un computer. El susţine că această tehnologie va ajuta persoanele cu leziuni cerebrale severe.       

De asemenea, o mulţime de specialişti susţin că aceste mici computere vor fi răspândite în întreaga lume. Bryan Johnson, fondatorul start-up-ului Kernel ce dezvoltă microcipuri cerebrale, susţine că aceste cip-uri neuronale vor fi curând la fel de populare precum smartphone-urile. 

”Mă aştept că în 15-20 de ani vor avea suficiente intrumente pentru a răspunde oricări întrebări legate de creier,” afirmă Johnson. El a mai adăugat că această tehnologie va deveni o ”necesitate” în viitor.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:     

Suntem pe cale sa devenim X-Men
 
Premiu de 10.000 de dolari pentru cei care se consideră superoameni. Ce calităţi trebuie să aibă pentru a se înscrie la concurs
 
Poveşti uluitoare despre oameni cu puteri supranaturale: „Supereroii lui Stan Lee”
 
„Peste 30 de ani, supereroii din X-Men vor deveni realitate”, susţin experţii din Ministerul Apărării al Marii Britanii