Home » Știință » Inovaţie în lumea medicinei care poate face ca amintirile unei persoane să poată fi ”recuperate”

Inovaţie în lumea medicinei care poate face ca amintirile unei persoane să poată fi ”recuperate”

Inovaţie în lumea medicinei care poate face ca amintirile unei persoane să poată fi ”recuperate”
Publicat: 30.03.2018
Savanţii de la Wake Forest Babtist Medical Center din Statele Unite au implementat cu succes un sistem protetic care foloseşte tiparele de memorie ale unei persoane pentru a-i reda amintirile.

În studiul publicat recent în Journal of Neural Engineering, performanţa memoriei pe termen scurt a arătat o îmbunătăţire cu 35-37% cu ajutorul noului sistem, scrie Science Daily.

„Este prima dată când oamenii de ştiinţă au putut identifica tiparele pentru memorie (sau codul) specifice unui anumit pacient şi, în esenţă, să scrie în acel cod pentru a face ca memoria existentă să funcţioneze mai bine, ceea ce este un pas important în redarea memoriei”, a precizat Robert Hampson, autorul principal al studiului.

Cercetarea s-a concentrat pe îmbunătăţirea memoriei pe termen scurt, ceea ce este cel mai întâlnit tip de pierdere a memoriei în pacienţii care suferă de boala Alzheimer, de accident vascular cerebral şi de răni la cap.

La studiu au participat pacienţii care suferă de epilepsie de la Wake Forest Baptist. Cercetătorii au influenţat  tiparele de activare ale mai multor neuroni din hipocamp. Testele ulterioare de memorie au arătat o îmbunătăţire de peste o treime a memoriei faţă de performanţele de dinainte de efectuarea experimentului.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Crezi că ai o memorie prea bună pentru a putea fi păcălit? Te înşeli!

Cum se regenerează memoria cu celule stem

Creierul uman ar putea stoca internetul întreg în memorie. ”Aceasta este o bombă reală”

Descoperire REMARCABILĂ: Ne putem îmbunătăţi memoria în doar 40 de zile, cu ajutorul unei tehnici simple

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase