Home » Știință » Un posibil motiv pentru care nu am întâlnit o civilizaţie extraterestră: aceasta poate fi prinsă de forţa gravitaţională a planetei de origine

Un posibil motiv pentru care nu am întâlnit o civilizaţie extraterestră: aceasta poate fi prinsă de forţa gravitaţională a planetei de origine

Un posibil motiv pentru care nu am întâlnit o civilizaţie extraterestră: aceasta poate fi prinsă de forţa gravitaţională a planetei de origine
Publicat: 29.04.2018
În demersul căutării pentru inteligenţă extraterestră, a apărut o idee a unui astrofizician german care indică faptul că civilizaţiile extraterestre se pot afla în imposibilitatea de a pleca de pe planeta lor de origine din cauza atracţiei gravitaţionale intense.

Desigur, ipoteza lui Michael Hippke, cercetător independent care colaborează cu Observatorul Sonneberg din Germania, are în vedere doar exoplanetele considerate super-Pământuri, scrie Science Alert.

Acest tip de planetă are un potenţial bun pentru habitabilitate – sunt planete solide cu o masă semnificativ mai mare ca cea a Terrei, ceea ce ar duce la prezenţa unei atmosfere mai dense şi mai groase capabilă să susţină şi să adăpostească viaţa extraterestră.

„Pe planete mai masive, zborul spaţial ar fi exponenţial mai scump”, a precizat Hippke.

În noul studiu, Hippke a calculat acceleraţia pe care o navă spaţială extraterestră ar trebui să o aibă pentru a scăpa de atracţia gravitaţională a unui super-Pământ şi chiar a unei lumi mai masive.

Dacă ar fi folosită o rachetă cu propulsie convenţională, alimentată cu combustibil fosil, calculele arată că ar fi aproape imposibil. Pentru o lansare precum misiunea Apollo, nava spaţială ar trebui să consume 400.000 de tone de combustibil, adică aproximativ echivalentul masei Piramidei lui Keops.

Din cauza acestei constrângeri, Hippke calculează că lansările rachetelor utilizând combustibil chimic ar fi posibile dar impractice pe un super-Pământ, dar dacă lumea extraterestră ar fi şi mai masivă, ar fi nevoie de un alt sistem de propulsie, precum cea nucleară.

Desigur, fiind vorba despre o civilizaţie extraterestră, este foarte posibil să existe un sistem de propulsie cu totul diferit. Până la proba contrarie, studiul cercetătorului german poate reprezenta încă motiv pentru care nu am întâlnit până acum extratereştri.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Există semne cu privire la existenţa vieţii extraterestre, dar specialişti de renume avertizează cu privire la pericole

Declaraţie şocantă renumitul ufolog George Graham: ”Luna este stăpânită de extratereştri”

Anonymous susţine că NASA va face o declaraţie ISTORICĂ privind existenţa vieţii extraterestre

Mai mulţi astronauţi NASA au susţinut că au luat contact cu extratereştrii. ”Civilizaţiile extraterestre ne monitorizează de o lungă perioadă de timp”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase