Home » Știință » Modurile în care poate fi evitată răspândirea microbilor

Modurile în care poate fi evitată răspândirea microbilor

Modurile în care poate fi evitată răspândirea microbilor
Publicat: 29.04.2018
Nas înfundat, dureri intense de stomac sau senzaţii de vomă. Prevenirea contaminării cu tot felul de germeni, bacterii sau viruşi este o activitate non-stop atunci când ai copii, iar oprirea răspândirii lor poate fi considerată drept misiune imposibilă. Atunci când un copil vine acasă cu germenii pe mâini, în mai puţin de patru ore aceştia se răspândesc pe 90% din suprafeţele acelei case, afirmă cercetătorii. Iată câteva modalităţi de a preveni răspândirea germenilor şi bolilor, totodată!
Spălaţi mâinile, apoi utilizaţi şi dezinfectant
 
Ştiţi că spălarea frecventă a mâinilor este prima şi cea mai eficientă apărare împotriva germenilor, însă singură nu este suficientă. Majoritatea oamenilor – copii şi adulţi – nu-şi spălă mâinile suficient de mult sau suficient de bine pentru a ucide toţi germenii, afirmă specialiştii. Trebuie să vă spălaţi timp de cel puţin 20 de secunde, dar cercetările arată că majoritatea oamenilor o fac doar pentru 11 secunde. Învăţaţi-vă pe copii să respecte regula celor 20 de secunde – folosiţi un cronometru – şi asiguraţi-vă că săpunul şi apa ajung pe toată suprafaţa mâinilor, între degete şi sub unghii. Apoi aplicaţi un dezinfectant de mâini pentru a ucide orice germeni lăsaţi în urmă. Un dezinfectant pe bază de alcool este cel mai eficient, dar versiunile fără alcool sunt încă de ajutor dacă le preferaţi.
 
Dezinfectaţi cât de des puteţi
 
Curăţaţi  frecvent cu şerveţele sau spray-uri de dezinfectare toaletele, chiuvetele şi băile şi folosiţi prosoape de hârtie în loc de bureţi pentru a şterge contoarele pentru suprafeţele de baie. Înlocuiţi adesea bureţii de bucătărie şi introduceţi-i în cuptorul cu microunde timp de unul până la două minute. Nu uitaţi nici bureţii de duş! Mai multe lucruri care trebuie curăţate şi dezinfectate frecvent sunt: mânerele uşilor, aragazul, frigiderul şi mânerele cuptorului cu microunde, întrerupătoarele de lumină, periuţele de dinţi, portmoneul, rucsacurile/genţile, prosoapele de baie şi spaţiile de joacă şi jucăriile.
 
Citeşte continuarea pe CSID.
 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase