Home » Știință » GALERIE FOTO Imagini spectaculoase din lume cu eclipsa de Lună din 27 iulie, cea mai lungă eclipsă totală a acestui secol

GALERIE FOTO Imagini spectaculoase din lume cu eclipsa de Lună din 27 iulie, cea mai lungă eclipsă totală a acestui secol

Publicat: 28.07.2018
Pentru pasionaţii de astronomie şi nu numai, eclipsa de Lună/Luna sângerie a fost un eveniment care cu siguranţă a atras atenţia, atât prin raritatea lui, cât şi prin imaginile spectaculoase.

Eclipsa de Lună din noaptea 27-28 iulie a fost cu 40 de minute mai lungă decât Superluna albastră sângerie, eveniment astronomic care a avut loc la începutul acestui an, fenomenul din vară durât în total o oră şi 43 de minute.

Credit: Hepta

Momentul maxim al eclipsei a avut loc la ora 23:21 ora României. a durat circa patru până când Luna a trecut de umbra Pământului, dacă punem şi eclipsele parţiale ce au început la 21:24 ora României şi s-au încheiat la 01:29 ora României.

Credit: Hepta

Numele de „Lună sângerie” îl au toate eclipsele totale de Lună, ca urmare a culorii roşiatice pe care o capătă satelitul nostru natural atunci când trece în umgra Pământului, nuanţa fiind dată de cantitatea de praf şi atmosferă terestră prin care lumina solară trebuie să treacă şi care ajunge să fie reflectată de Lună.

Alte imagini spectaculoase găsiţi în galeria foto de mai jos:

Galerie foto

vezi galeria
17 foto

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase