Home » D:News » Cum influenţează consumul de cannabis şi abstinenţa sexuală fertilitatea bărbaţilor? Concluzia unui studiu

Cum influenţează consumul de cannabis şi abstinenţa sexuală fertilitatea bărbaţilor? Concluzia unui studiu

Cum influenţează consumul de cannabis şi abstinenţa sexuală fertilitatea bărbaţilor? Concluzia unui studiu
Publicat: 06.06.2014
Cercetătorii de la universităţile Sheffield şi Manchester au publicat cel mai complet studiu despre fertilitatea masculină realizat până acum. Unele din concluziile acestei cercetări sunt surprinzătoare.

Studii anterioare, considerate corecte timp de mulţi ani, sugerau că fertilitatea bărbaţilor este grav afectată de obezitate, fumat, alcoolism şi de purtarea unei lenjerii intime prea strânse.

Acum, noua cercetare arată că singurul aspect legat de stilul de viaţă care poate influenţa fertilitatea bărbaţilor este consumul de cannabis.

Această substanţă reduce dimensiunea şi forma spermatozoizilor, care au astfel mai puţine şanse să fertilizeze un ovul.

Cercetătorii au analizat date despre 2.249 de bărbaţi care au apelat la clinici de fertilitate din Marea Britanie.

Dintre aceştia, 1,652 nu aveau probleme de fertilitate, iar 318 bărbaţi aveau asemenea probleme, doar 4% dintre spermatozoizii lor fiind normali.

Printre bărbaţii din ultima categorie erau de douăr ori mai multe persoane care fumaseră cannabis în ultimele 3 luni, înainte de a oferi mostra de spermă.

De asemenea, mulţi dintre ei recoltaseră mostra în timpul verii, acest anotimp influenţând de asemenea, negativ, fertilitatea masculină.

Experţii cred că efectul negativ apare din cauza chimicalelor din cannabis, nu din tutun, pentru că fumatul unor ţigări normale nu are un efect semnificativ asupra fertilităţii, se arată în acest studiu.

Allan Pacey, expert în andrologie, unul din autorii studiului, spune că bărbaţii care consumă frecvent cannabis ar trebui să renunţe la acest drog cu cel puţin 3 luni înainte de a încerca să facă copii.

Vara este de asemenea o perioada dificilă pentru bărbaţii care vor să devină taţi. Nu căldura este problema, ci lumina soarelui, durata mai mare a zilei, care influenţează hormonii şi asimilarea vitaminei D.

De asemenea, studiul a mai demonstrat că abstinenţa sexuală timp de cel puţin 6 zile îmbunătăţeşte calitatea spermei.

Rezultatul cercetării a fost publicat în revista Human Reproduction.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase