Home » Știință » Unul dintre triburile pe cale de dispariţie este ameninţat de defrişarea pădurii amazoniene

Unul dintre triburile pe cale de dispariţie este ameninţat de defrişarea pădurii amazoniene

Unul dintre triburile pe cale de dispariţie este ameninţat de defrişarea pădurii amazoniene
Publicat: 07.10.2018
Membrii grupului Awa din Amazon, unul dintre triburile pe cale de dispariţie, supravieţuieşte prin intermediul vânătorii de armadillo, colectarea de miere sălbatică şi nuci. Însă distrugerea pădurilor constituie unul dintre cele mai mari pericole pentru acest trib.

În numărul din octombrie 2018, revista National Geographic a furnizat imagini cu ultimul trib al Amazonului. Conform Tech Times, în prezent mai există 80 de membri ai tribului Awa ce se află într-o rezervaţie din pădurea Maranhao. 

Aceştia au trăit după propriile reguli de secole, încă utilizează arcul cu săgeţi pentru a vâna sau pentru a se apăra. Una dintre imaginile publicate recent îl prezintă pe un membru al tribului Awa ce cară un cerb în spate urmat de un câine de vânătoare. O altă imagine o prezenta pe o femeie cu un copil în braţe lângă un râu, în timp ce altă femeie tăia un armadillo

Tribul trăieşte într-o zonă a Amazonului protejată de lege, însă acest lucru nu împiedică unele persoane să taie ilegal lemne din zonă. Precum alte triburi din Amazon, Awa este ameninţat de apariţia străinilor. Aproximativ 75% din pădurea iniţială Maranhao a fost defrişată. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase