Home » Știință » Ştiinţa a confirmat: Nu îţi poţi creşte imunitatea şi este periculos să încerci să o faci

Ştiinţa a confirmat: Nu îţi poţi creşte imunitatea şi este periculos să încerci să o faci

Ştiinţa a confirmat: Nu îţi poţi creşte imunitatea şi este periculos să încerci să o faci
Publicat: 17.01.2019
În orice farmacie există nenumărate produse ce susţin că îmbunătăţesc sistemul imunitar. Există o singură problemă: nu este posibil şi chiar dacă ar fi efectele nu sunt pozitive.

În ciuda modului în care este prezentat, sistemul imunitar nu este compus dintr-un singur lucru. Conform Curiosity, acesta este compus dintr-o reţea complexă ce conţine multiple celule şi funcţii biologice. În cei mai simpli termeni, sistemul imunitar îndeplineşte două sarcini: furnizează un răspuns înnăscut şi un răspuns primit.

Răspunsul înnăscut reprezintă ceea ce primeşti atunci când observi că eşti bolnav. Acesta atacă infecţiile cu mucus, febră, tuse şi, în general, inflamaţie. Însă răspunsul înnăscut nu contracarează infecţia. Această sarcină revine răspunsului primit, compus din anticorpii colectaţi din bolile din trecut şi vaccinurile. De fapt, vaccinurile pot fi considerate singura excepţie a regulii imunităţii, ele fiind singura modalitate cunoscută pentru îmbunătăţirea sistemului imunitar. Per total, însă, vaccinul nu creşte răspunsul sistemului imunitar, ci abilitatea sa de a lupta împotriva organismelor pentru care a fost proiectat.

Aşadar, suplimentele sunt cele ce susţin că îmbunătăţesc răspunsul înnăscut, acesta este cel care nu distruge infecţia, dar care provoacă inflamaţie, ce duce la apariţia simptomelor neplăcute precum mucusul din nas sau febra. Chiar dacă ai putea să-şi îmbunătăţeşti sistemul imunitar, acest lucru nu este recomandat. Inflamaţia pe termen lung este asociată cu o serie de efecte asupra sănătăţii, inclusiv întărirea arterelor şi riscul infarctului miocardic.

Este recomandat, însă, să ai organismul în cea mai bună formă a sa pentru momentul când apare următoarea boală. O dietă echilibrată, odihna suficientă, consumul unei cantităţi suficiente de apă şi exerciţiile fizice sunt aspectele ce vor ajuta sistemul imunitar să lupte împotriva următoarei infecţii.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Călătoriile în spaţiu nu afectează o parte importantă a sistemului imunitar uman

Sistemul imunitar îţi poate controla comportamentul social. Ce au descoperit cercetătorii

Strategia ciudată a bacteriei Salmonella de a se ascunde de sistemul imunitar

O nouă structură a celulelor sistemului imunitar a putut fi observată în timp real

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase