Home » Știință » Noua misiune a NASA pe o lume îndepărtată poate duce la descoperirea vieţii extraterestre

Noua misiune a NASA pe o lume îndepărtată poate duce la descoperirea vieţii extraterestre

Noua misiune a NASA pe o lume îndepărtată poate duce la descoperirea vieţii extraterestre
Publicat: 26.03.2019
De la descoperirea sa în 1846, savanţii au învăţat multe despre Triton, cel mai mare satelit al lui Neptun. Unii savanţi cred că este o lume oceanică cu apă lichidă şi poate chiar cu viaţă.

Acum, în aşteptare se află o misiune a Jet Propulsion Laboratory al NASA propusă recent pentru a trimite o navă spaţială numită Trident cu scopul de a o explora şi a afla dacă poate susţine viaţa aşa cum o cunoaştem, scrie Futurism.

O stipulaţie a misiunii este preţul redus, cât o misiune mică pe Lună. „Timpul este acum de a o face la cost mic”, a precizat Louise Prockter de la Lunar and Planetary Science Conference din Texas, directoare a Lunar and Planetary Institute din Houston şi cercetătoare principală pentru misiunea propusă. „Vom investiga dacă este o lume locuibilă, ceea ce este de o importanţă uriaşă”, a adăugat aceasta.

Alături de o survolare a lui Triton, Trident va vizita şi luna Io a gigantului gazos Jupiter. De asemenea, va survola planeta Venus – au trecut aproape 20 de ani de când nava spaţială Cassini-Huygens a vizitat a doua planetă de la Soare.

Mai mult, ultima observaţie bună a lui Neptun a fost în timpul survolării lui Voyager 2, fiind şi prima dată când o navă spaţială a acordat o asemenea atenţie gigantului de gheaţă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Originea unuia dintre cei mai mici sateliţi naturali din Sistemul Solar a fost descoperită

Hubble scoate la iveală furtunile masive de pe Uranus şi Neptun – FOTO

Furtuna imensă de pe Neptun a început să se micşoreze

Efectele gravitaţionale misterioase de la marginea Sistemului Solar au şi o altă explicaţie în afară de ”Planeta 9”, conform unui nou studiu

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase