Home » Știință » Pastila contraceptivă pentru bărbaţi poate deveni o realitate în viitorul apropiate: a trecut cu succes o serie de teste de siguranţă

Pastila contraceptivă pentru bărbaţi poate deveni o realitate în viitorul apropiate: a trecut cu succes o serie de teste de siguranţă

Publicat: 31.03.2019
Pastila contraceptivă pentru bărbaţi poate deveni o realitate în viitorul apropiate: a trecut cu succes o serie de teste de siguranţă
O nouă pastilă contraceptivă creată pentru bărbaţi a trecut cu succes de o serie de teste de siguranţă şi tolerabilitate, conform BBC.

Conform cercetătorilor de la două instituţii care testează pastilele contraceptive, atunci când un grup de bărbaţi sănătoşi a folosit pilulele zi de zi, acestea au produs răspunsuri hormonale în concordanţă cu eficienţa contraceptivă, scrie Mediafax.

Pastila contraceptivă (11-beta-methyl-19-nortestosterone dodecylcarbonate sau pe scurt 11-beta-MNTDC), care încă se află în teste are în componenţă testosteron modificat care îşi combină activitatea cu hormoni masculini, precum androgen, dar şi progesteron.

Medicul Christina Wang, de la institutul de cercetare din Los Angeles (LA BioMed) al centrului medical din cadrul Universităţii UCLA, spune printr-un comunicat că „rezultatele sugerează că pastila, care combină două activităţi hormonale, va reduce producţia de spermă, dar în acelaşi timp va păstra libido-ul”.

La studiu au participat 30 de bărbaţi sănătoşi, acestora administrându-se o doză sau două din 11-beta-MTNDC, în timp ce 10 participanţi au primit medicamentele cu efect placebo, timp de 28 de zile. 14 bărbaţi au luat 200 miligrame, iar 16 bărbaţi au primit 400 miligrame. 

Pastila ar aduce cu sine o metodă contraceptivă nouă, pe lângă cele disponibile deja pentru bărbaţi precum prezervativele şi vasectomia.

Cu toate acestea, medicii susţin că va dura încă 10 ani până când pastilele vor ajunge pe piaţă.

Efectele pastilelor sunt reversibile după încetarea tratamentului. 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase