Home » Știință » Atunci când mori, ştii că se întâmplă asta deoarece creierul tău încă funcţionează

Atunci când mori, ştii că se întâmplă asta deoarece creierul tău încă funcţionează

Publicat: 22.04.2019
Oamenii conştientizează că au murit imediat după acest eveniment nefericit deoarece creierele lor încă lucrează pentru a-i face să perceapă tot ce se întâmplă în jur, este afirmaţia unui medic specializat în resuscitare care realizează o cercetare în acest sens.
Specialiştii de top din medicină s-au întrebat de-a lungul timpului ce se întâmplă atunci când oamenii mor, existenţa luminilor albe relatate de persoanele care „s-au întors din morţi” fiind un motiv de dezbateri puternice.

Un medic, care realizează o cercetare în acest sens, sugerează că activitatea cerebrală încă continuă după ce inima se opreşte şi corpul nu se mai mişcă. Acest lucru înseamnă că eşti „blocat” în propriul corp deoarece creierul încă funcţionează, deşi pentru scurt timp, relatează Fox News.

Potrivit acestuia, cei care au supravieţuit stopului cardiac erau conştienţi de ceea ce se întâmpla în jurul lor în timp ce erau „morţi” şi înainte de „a fi aduşi înapoi la viaţă”. Mai mult decât atât, unii dintre cei readuşi la viaţă au mărturisit că au auzit când doctorii i-au declarat decedaţi. 
 
Medicul care afirmă aceste lucruri este nimeni altul decât Sam Parnia, pneumolog britanic specializat în reanimare şi terapie intensivă, cunoscut în ultimul deceniu pentru afirmaţiile sale controversate legate de faptul că există viaţă după moarte.
 
În prezent, Sam Parnia este director al Human Consciousness Project, în cadrul University of Southampton, şi profesor asociat la Stony Brook University School of Medicine, New York. 
 
Acesta a studiat conştienţa după moarte şi a examinat cazurile pacienţilor care au intrat în stop cardiac din Europa şi SUA, afirmând că persoanele aflate în prima fază a morţii pot experimenta anumite forme de conştienţă.
 
Potrivit lui Sam Parnia, persoanele care au trecut printr-un stop cardiac „vor descrie că îi priveau pe doctori şi asistente în timp ce munceau, că erau conştienţi de conversaţiile care aveau loc, lucrurile vizuale care se petreceau în jur şi care, altfel, nu ar fi fost cunoscute lor”. 
 
Doctorul afirmă că totul se bazează pe momentul în care inima se opreşte. „Din punct de vedere tehnic, asta se întâmplă în timpul morţii”, adaugă el.
 
Cercetarea acestuia examinează ceea ce se întâmplă în creierele persoanelor intrate în stop cardiac şi dacă starea de conştienţă continuă după moarte şi pentru cât timp, pentru a îmbunătăţi tehnicile de resuscitare şi a preveni daunele la nivelul creierului în timpul resuscitării cardiace.
 
Doctorul Parnia afirmă că atunci când o persoană este resuscitată nu revine la viaţă cu o „intensificare magică” a amintirilor.

 

 
Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase