Home » Știință » Oamenii de ştiinţă sunt de părere că bebeluşii se vor putea dezvolta în laboratoare

Oamenii de ştiinţă sunt de părere că bebeluşii se vor putea dezvolta în laboratoare

Oamenii de ştiinţă sunt de părere că bebeluşii se vor putea dezvolta în laboratoare
Publicat: 26.05.2019
O echipă de cercetători din America a demarat procedura prin care să solicite accordul pentru demararea cercetărilor asupra creşterii embrionilor umani în medii artificiale.

O echipă de medici de la Spitalul Pediatric din Philadelphia, Statele Unite ale Americii, au început procedura prin care vor să solicite aprobarea agenţiei americane care se ocupă de siguranţa medicamentelor şi a alimentelor (FDA) de a demara cercetarile asupra creşterii embrionilor umani în medii artificiale, conform Futurism.

Cercetătorii din Philadelphia sunt de părere că creşterea embrionilor umani în utere artificiale poate modifica fundamental modul în care înţelegem sarcinile, naşterea copiilor sau chiar întreaga evoluţie umană.

„Dacă creşterea embrionilor se va face în medii artificiale, atunci ar fi posibil să se acţioneze asupra acestora fără a restrânge autonomia femeilor”, explică Anna Smajdor, conferenţiar universitar al catedrei de Filozofie a Universităţii din Oslo. De asemenea, ea mai adaugă că introducerea unei astfel de proceduri poate prezenta beneficii şi pentru fetuşi.

Oamenii de ştiinţă sunt de părere că, în 10 ani, creşterea embrionilor în medii artificiale va deveni realitate. De asemenea, ei subliniază că o astfel de metodă prezintă o multitudine de avantaje, acestea incluzând prevenirea şi tratarea complicaţiilor care apar în timpul sarcinii, fără a compromite legătura care se formează între mamă şi copil.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase