Astronomii au realizat un model eficient prin care oamenii ar putea coloniza întreaga Cale Lactee

28 06. 2019, 19:00
Colonizarea spaţiului cosmic se dovedeşte a fi un vis mult prea mare pentru omenire în acest moment. Planurile şi resursele alocate până în acest moment, cât şi limitările tehnologice, ne permit doar să gândim planuri în ceea ce priveşte cel mai optim curs de urmat pentru viitor, notează Futurism.
 
Cea de a zecea ediţie a concursului Global Trajectory Optimisation Competition (GTOC X) a propus o provocare legată de colonizarea umană a spaţiului cosmic. Astfel, participanţilor li s-a oferit un scenariu, plasat peste 10.000 de ani în viitor, în care au fost descoperite 100.000 de planete care ar putea susţine viaţa. Participanţilor li s-a cerut să identifice cea mai eficentă  modalitate prin care umanitatea ar putea să ajungă şi să se stabiliească în aceste noi lumi.
 
Problema colonizării spaţiului nu este printre cele mai presante ale speciei noastre, deoarece nu avem tehnologia să părăsim planeta cu nave spaţiale care să nu aibă nevoie de realimentarea constantă cu provizii. 

Totuşi, munca depusă de echipa câştigătoare, formată din astronomi chinezi, este cât se poate de interesantă şi fascinantă. Aceştia au construit un model în care de pe Terra pleacă cinci nave care se pot auto-susţine şi care pe măsură ce ajung mai departe de punctul de origine reuşesc să creeze noi aşezări şi să susţină noi generaţii de colonişti.

Citeşte şi:

Elon Musk ridiculizează planul lui Jeff Bezos pentru colonizarea spaţială

Cel mai îndrăzneţ proiect de colonizare a spaţiului: am putea „însămânţa” cu oameni alte planete?

Elon Musk a făcut public planul său de colonizare a planetei Marte. Coloniştii trebuie să fie ”pregătiţi să moară”

Prima naţiune din spaţiul cosmic. Orice cetăţean de pe Pământ poate deveni membru prin simpla completare a unui formular