Home » Știință » Armata Statelor Unite finanțează experimentele cu o „armă de modificare a spațiului-timp”

Armata Statelor Unite finanțează experimentele cu o „armă de modificare a spațiului-timp”

Armata Statelor Unite finanțează experimentele cu o „armă de modificare a spațiului-timp”
Sursa foto: Jet Propulsion Laboratory/ Unsplash
Publicat: 03.01.2021

Potrivit unor documente obținute de publicația online The War Zone, Marina Statelor Unite ale Americii a desfășurat experimente cu o serie de tehnologii surprinzătoare, inclusiv „o armă de modificare a spațiului-timp”, despre care cercetătorii au pretins, la nivel intern, că ar putea revoluționa sistemele de electricitate și propulsie.

Tehnologiile misterioase erau concepute pentru a profita de „efectul Pais”, patentat de inginerul aerospațial american Salvatore Cezar Pais și care ar putea în cele din urmă să forțele limitele științei convenționale, dacă va fi demonstrat faptul că funcționează cu adevărat.

Pais susține că tehnologia ar putea permite dezvoltarea unui sistem de propulsie care sfidează gravitația, pe lângă alte afirmații mult mai excentrice. În ianuarie 2020, Pais a descris planurile sale pentru o „navă hibridă aerospațială-subacvatică” despre care susținea că este capabilă să „proiecteze țesătura realității noastre la cel mai fundamental nivel”.

Un anumit grad de credibilitate

Bineînțeles, acest dispozitive teoretice dubioase încă nu au fost demonstrate, însă faptul că Armata SUA finanțează dezvoltarea acestora le oferă un anumit grad de credibilitate. Potrivit documentelor obținute recent, Marina SUA a luat ideile lui Pas îndeajuns de serios încât să sponsorizeze cu sute de mii de dolari dezvoltarea acestora.

„Arma de modificare a spațiului-timp”, bazată pe patentul pentru un „dispozitiv de fuziune prin compresie a plasmei”, ar trebui să producă „niveluri extrem de ridicate de energie” și „să facă bomba cu hidrogen să pară mai degrabă o pocnitoare”, potrivit documentelor, scrie Futurism.

„Efectul Pais” nu a fost observat sau infirmat deocamdată

Totuși, experimentele par să fie neconcludente, iar „efectul Pais” nu a fost observat sau infirmat până acum.

Cu alte cuvinte, deocamdată rămâne neclar dacă Marina Statelor Unite crede cu adevărat că Pais a descoperit ceva, sau dacă cercetările lui sunt doar alte cheltuieli neimportante din bugetul vast al Departamentului de Apărare.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Armata Statelor Unite ale Americii dezvoltă tehnologie prin care va putea citi gândurile soldaților

China ar fi început să desfășoare experimente de editare genetică pentru a produce „supersoldați”

Marina SUA a demonstrat că poate intercepta o rachetă balistică intercontinentală

Marina SUA a confirmat autenticitatea unor înregistrări în care apar o serie de ”fenomene aerospaţiale neidentificate”

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase