Home » Lumea digitală » Armata Statelor Unite ale Americii dezvoltă tehnologie prin care va putea citi gândurile soldaților

Armata Statelor Unite ale Americii dezvoltă tehnologie prin care va putea citi gândurile soldaților

Publicat: 02.12.2020

Armata Statelor Unite ale Americii investește bani în cercetări neuroștiințifice, în încercarea de a decodifica semnificațiile din spatele diferitelor semnale ale creierului.

Cel mai recent obiectiv, probabil încă foarte departe de a fi atins, este construirea unui sistem care să permită soldaților să comunice între ei doar prin intermediul gândurilor.

Inițiativa este îndrăzneață și subliniază modurile bizare prin care tehnologia medicală ar putea schimba natura războaielor și chiar pe soldați.

GALERIE FOTO

Cât cheltuie armata americană pe astfel de cercetări neuroștiințifice

Oficiul pentru Cercetare al Armatei (ARO) a aprobat cheltuirea a 6,25 milioane de dolari pentru un astfel de proiect în următorii cinci ani. Bineînțeles, suma este neînsemnată și realitatea este că armata este încă departe de a trimite trupe de „cyborgi telepatici” pe câmpul de luptă.

Pentru moment, oamenii de știință de la ARO spun că au aflat cum să decodifice și să analizeze semnalele neurale care direcționează comportamentul. Nu este chiar o tehnologie de „citire a gândurilor”, însă este un pas important spre înțelegerea diferitelor semnale din creier.

Care este următorul pas

„Noi nu doar măsurăm semnalele, ci le și interpretăm”, a spus Hamid Krim, manager de proiect la ARO.

Următorul pas, a explicat Krim, va fi să decodifice alte categorii de semnale cerebrale astfel încât un computer să fie capabil în cele din urmă să interpreteze gândurile soldaților, potrivit Futurism.

„Pot citi orice vrei, dar asta nu înseamnă că înțelegi cu adevărat. Următorul pas va fi să fim capabil să înțelegem ce citim. La sfâșitul zilei, aceasta este, de fapt, intenția originală, să avem un computer care să fie într-un mod de comunicare cu creierul”, a adăugat Krim.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Armata Statelor Unite a dezvoltat ochelari cu realitate augmentată pentru câini

Trump insistă că armata Statelor Unite i-ar putea înfrânge pe extratereștri, dacă există cu adevărat

SpaceX a semnat un parteneriat cu armata americană. Ce fel de rachetă va construi compania lui Elon Musk

Un studiu a descoperit „gânduri ascunse” în regiunea vizuală a creierului

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase