Home » Știință » Cercetări alarmante arată că milenialii au o sănătate mai precară decât aveau părinții și bunicii lor la aceeași vârstă

Cercetări alarmante arată că milenialii au o sănătate mai precară decât aveau părinții și bunicii lor la aceeași vârstă

Publicat: 01.04.2021
Cercetări alarmante arată că milenialii au o sănătate mai precară decât aveau părinții și bunicii lor la aceeași vârstă
Sursa foto: Unsplash

Generațiile recente trec printr-un declin îngrijorător în privința sănătății în comparație cu părinții și bunicii lor, atunci când aceștia aveau aceeași vârstă, a dezvăluit un nou studiu.

Cercetătorii au descoperit că, în comparație cu generațiile anterioare, membrii generațiilor X și Y prezintă o stare de sănătate fizică tot mai precară, niveluri ridicate de comportamente nesănătoase precum consumul excesiv de alcool și fumat, dar și mai multă depresie și anxietate.

Cel puțin asta a dezvăluit o echipă de sociologi de la Universitatea de Stat din Ohio, SUA. Generațiile X și Y, grupul cel din urmă fiind numit și mileniali, îmbătrânesc într-un mod destul de îngrijorător. Potrivit noilor cercetări, un trend descendent de tipare psihologice, fiziologice și de sănătate comportamentală a început cu generația Baby Boomers (născuți între anii 1946 și 1964) și apoi a continuat prin generația X , ajungând la mileniali.

Cum poate fi explicată sănătatea tot mai precară a milenialilor?

„Sănătatea tot mai deteriorată a generațiilor X și Y este alarmantă. Dacă nu găsim o cale prin care să încetinim acest trend, am putea vedea o expansiune a morbidității și ratelor de mortalitate în Statele Unite pe măsură ce aceste generații îmbătrânesc”, a explicat Hui Zheng, profesor de sociologie și cercetător coordonator la Universitatea de Stat din Ohio.

Zheng și studentul Paola Echave au analizat datele de la două studii gigantice care au implicat aproape 700.000 de oameni. Astfel, cercetătorii au observat modul în care sănătatea oamenilor s-a schimbat în timp și de-a lungul generațiilor.

Sănătatea tot mai precară poate fi explicată prin ratele crescute de obezitate, iar nou studiu subliniază că acesta este unul dintre factorii contribuitori. Totodată, alți factori sunt depresia, stilurile de viață tot mai sedentare și consumul tot mai accentuat de droguri și alcool.

Generațiile bătrâne renunță la fumat, în timp ce tinerii se apucă de fumat

Zheng a adăugat că studiul nu a avut ca scop explicarea în detaliu a motivelor din spatele declinului sănătății. În schimb, oamenii de știință au verificat doi factori. Aceștia au descoperit că fumatul nu poate explica declinul. Obezitatea poate explica creșterea sindromului metabolic, însă nu și creșterea văzută în inflamațiile cronice, potrivit Futurism.

„O posibilitate este că oamenii din generațiile bătrâne renunță la fumat în număr mare în timp ce generațiile tinere sunt mai predispuse să se apuce de fumat. Totuși, avem nevoie de mai mult cercetători pentru a confirma acest lucru”, a adăugat Zheng.

Vă mai recomandăm să citiți și:

De ce evită milenialii întâlnirile romantice?

Ce îi determină pe români să devină loiali unei mărci

Milenialii petrec pe internet, în medie, aproape patru ore pe zi

Milenialli, pe cale să devină prima generaţie care câştigă mai puţin decât părinţii

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei Descopera.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase