Home » Știință » Elon Musk a recunoscut că suferă de sindromul Asperger

Elon Musk a recunoscut că suferă de sindromul Asperger

Elon Musk a recunoscut că suferă de sindromul Asperger
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 10.05.2021

Miliardarul Elon Musk, șeful SpaceX și Tesla, a dezvăluit că are sindromul Asperger, o formă de autism. Afirmațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Saturday Night Live (SNL).

Musk, în vârstă de 49 de ani, le-a spus telespectatorilor că este „prima persoană cu Asperger” care este gazda programului, potrivit BBC.

Persoanele care suferă de Asperger interpretează mediul într-un mod diferit față de alți indivizi. Este prima dată când Musk a vorbit despre boala sa.

Șeful SpaceX și Teska a fost gazda spectacolului, un rol râvnit de multe vedete de la debutul emisiunii, în anii 1970. Printre gazdele celebrei emisiuni s-au mai numărat de-a lungul timpului vedete precum Adele, Chris Rock, Ringo Starr și Will Ferrell.

„Nu am întotdeauna suficientă intonație sau variație în vorbire, ceea ce mi se spune că este bine pentru o mare comedie. În realitate fac istorie în această seară ca prima persoană cu Asperger gazdă a SNL”, a afirmat el, stârnind aplauze puternice din partea publicului din studio.

Răspunsul lui Elon Musk la criticii săi

Cu toate acestea, unii oameni i-au pus la îndoială afirmația, pe rețelele de socializare. Aceștia au subliniat că actorul de comedie Dan Aykroyd, care a vorbit public despre experiența sa cu sindromul Tourette și Asperger, a fost anterior gazda emisiunii Saturday Night.

Elon Musk, care are peste 53 de milioane de urmăritori pe Twitter, a glumit și despre modul în care el utilizează rețelele sociale. În trecut, s-a confruntat cu critici și chiar amenințări după tweet-urile sale.

Uite, știu că uneori spun sau postez lucruri ciudate, dar așa funcționează creierul meu. Pentru oricine s-a simțit ofensat, vreau doar să spun că am reinventat mașinile electrice și că trimit oameni pe Marte într-o navă rachetă. Crezi că sunt un tip normal?”, a mai spus el.

Ce este sindromul Asperger?

Sindromul Asperger este o formă de autism, fiind denumit după pediatrul austriac Hans Asperger, care l-a descoperit în anii ’40 ai secolului XX.

Persoanele diagnosticate cu sindromul Asperger se confruntă cu următoarele probleme:

  • comportament repetitiv
  • vorbire întârziată și vocabular sărac
  • incapacitate sau dificultăți de a percepe limbajul verbal sau non-verbal, având nevoie de mai mult timp pentru procesarea informației
  • dificultăţi semnificative în ceea ce priveşte interacţiunea socială
  • dificultăți în a-și exprima sentimentele în modul convențional
  • sunt mai empatici și conștienți emoțional decât persoanele care nu au probleme de autism

Multe persoane cu sindromul Asperger manifestă un interes  și o concentrare mai mare, canalizându-se astfel spre o carieră de succes. Printre celebrităţile şi personaje istorice diagnosticate (în timpul vieții sau după) cu această afecțiune se numără Michelangelo, Robin Williams, Abraham Lincoln, Wolfgang Amadeus Mozart, Bill Gates sau Greta Thunberg.

Vă recomandăm să citiți și:

Hans Asperger, cunoscut după sindromul ce-i poartă numele, ar fi colaborat cu naziştii în cadrul programului de eutanasiere a copiilor. ”A fost răsplătit pentru loialitatea sa”

Einstein si Newton erau autisti?

Tatăl Gretei Thunberg: ”E fericită, dar îmi fac griji”

Fiecare dintre noi este purtător al genelor de autism.”RISCUL există în noi toţi” – VIDEO

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase