Home » Știință » Un reputat astronom de la Harvard susține că o navă extraterestră ar fi însămânțat Pământul cu senzori

Un reputat astronom de la Harvard susține că o navă extraterestră ar fi însămânțat Pământul cu senzori

Sursa foto: NASA
Publicat: 27.06.2021

O civilizație antică extraterestră ar fi însămânțat Pământul cu senzori care oferă o analiză a vieții din zona locuibilă a Sistemului Solar, a sugerat Avi Loeb, reputat astronom de la Universitatea Harvard. Noi Fenomene Aeriene Neexplicate ar putea fi un indiciu că extratereștrii s-au întors pentru a verifica rezultatele acelor analize.

Mai precis, Avi Loeb spune că obiectul interstelar ‘Oumuamua ar fi fost o navă spațială trimisă pentru a se conecta la semnalele lor.

Explicația neobișnuită leagă două subiecte diferite, traiectoria lui ‘Oumuamua și Fenomenele Aeriene Neexplicate recente.

GALERIE FOTO

Însă, măcar este interesant să considerăm toate posibilitățile vieții avansate din afara Pământului. Chiar dacă ți se pare că ideea este exagerată, Loeb a sugerat că mai mulți cercetători ar trebui să înceapă să monitorizeze cerul pentru a afla singuri răspunsurile.

Ce-ar fi dacă Fenomenele Aeriene Neexplicate au vreo legătură cu ‘Oumuamua?

Loeb, care are tendința de a scrie despre ipoteze extraterestre pur ipotetice cu un nivel extrem de încredere, a dedus că raportul serviciilor de informații despre Fenomenele Aeriene Neexplicate care urmează să apară în această vară nu ar fi avut nicio șansă de a ajunge în mâinile publicului dacă acele fenomene bizare reprezentau amenințări la securitatea terestră, cum ar fi drone din Rusia sau China. Așadar, Loeb argumentează că fenomenele despre care am auzit sunt fie fenomene naturale sau vehicule din alte lumi.

Ce-ar fi dacă, a cugetat apoi Loeb, Fenomenele Aeriene Neexplicate au vreo legătură cu ‘Oumuamua, obiectul interstelar care a intrat în Sistemul Solar în 2017 și despre care astronomul a sugerat în repetate rânduri că a fost trimis de extratereștri?

O dovadă posibilă, crede Loeb, ar fi că ‘Oumuamua se rostogolește prin spațiu, astfel existând posibilitatea că suprafețele sale mai late conțin echipament capabil să detecteze semnale de la senzori ascunși în sondele pe care le-ar fi lansat anterior, scrie Futurism.

„Oamenii de știință ar putea elucida misterul printr-o analiză transparentă”

„Însă, în loc să ne întrebăm dacă anumite scenarii ar fi posibile, ar trebui să colectăm date științifice mai bune și să clarificăm natura Fenomenelor Aeriene Neexplicate”, a scris Avi Loeb într-un articol recent pentru publicația Scientific American.

„Asta poate fi făcut prin implementarea unor camere de ultimă generație pe telescoapele care monitorizează cerul. Cerul nu este clasificat, doar senzorii deținuți de guvern sunt. Prin căutarea fenomenelor neobișnuite în aceleași locații geografice în care au fost raportate Fenomene Aeriene Neexplicate, oamenii de știință ar putea elucida misterul printr-o analiză transparentă”, a adăugat Loeb.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Cât timp mai are de trăit omenirea? Răspunsul unui renumit astronom de la Harvard

Un renumit astronom de la Harvard susține că extratereștrii ne-au vizitat deja în anul 2017

Un studiu de la Harvard susține că viața ar putea să existe în subteran pe Lună și pe Marte

Un reputat astronom avertizează că un experiment științific eșuat ar putea distruge întreaga galaxie

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase