Home » Știință » Un inventator a creat arcul cu săgeată care nu ratează niciodată

Un inventator a creat arcul cu săgeată care nu ratează niciodată

Un inventator a creat arcul cu săgeată care nu ratează niciodată
Credit foto: Stuff Made Here via YouTube
Publicat: 22.08.2021

Shane Wighton, care deține canalul Stuff Made Here pe platforma YouTube, a creat un arc terifiant care este capabil să se orienteze de unul singur și nu ratează niciodată țintele.

Arcul este atât de sofisticat încât Wighton nici nu trebuie să se uite la ținta sa înainte să o nimerească, după cum demonstrează într-un videoclip cu un măr așezat deasupra unui măr din polistiren expandat.

Invenția este de-a dreptul uimitoare, dar și încă o atenționare asupra capabilităților pe care le poate avea tehnologia.

Aceasta nu este prima invenție a lui Wighton, acesta creând în trecut o bâtă de baseball care poate lovi cu o forță impresionantă și un panou de baschet care se asigură că fiecare minge intră în coș.

Un braț robotic cu o drujbă atașată la un capăt

Totodată, inventatorul a mai creat și un braț robotic cu o drujbă atașată la un capăt.

Cea mai recentă invenție a sa, un arc extrem de modificat, îi permite lui Wighton să tragă cât poate de mult de coardă, iar apoi arcul conectat de trunchiul său are grijă ca săgeata să fie orientată cu precizie spre țintă. Senzorii incluși în arc se asigură că un sistem automat de poziționare orientează săgeată spre țintă. Atunci când arcul este aliniat perfect, coarda este eliberată.

Săgețile pot lovi chiar și ținte aflate în zbor

Rezultatele sunt uimitoare. Săgețile pot lovi chiar și ținte aflate în zbor, după cum demonstrează Wighton în subsolul său. Invenția este atât de precisă încât este capabilă să lovească un „măr” de Lego așezat deasupra capului unui omuleț Lego, scrie Futurism.

„Să te pricepi la chestii este de domeniul secolului XX”, spune Wighton în filmarea publicată pe canalul său de Youtube.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un robot numit Cassie a finalizat prima sa cursă de 5 kilometri. Reușita nu a fost fără peripeții

Ismail al-Jazari, inventatorul musulman considerat de mulți părintele roboticii

Un inginer a construit un exoschelet activat prin voce pentru ca fiul său să poată merge

O companie de tehnologie a creat un adevărat „monstru”. Acesta este „primul laptop cu 7 ecrane din lume”

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase