Home » Știință » Un microscop dăruit de Charles Darwin fiului său va fi scos la licitație

Un microscop dăruit de Charles Darwin fiului său va fi scos la licitație

Un microscop dăruit de Charles Darwin fiului său va fi scos la licitație
Credit foto: Pixabay
Publicat: 24.10.2021

Un microscop dăruit de Charles Darwin fiului său, Leonard, care s-a aflat în familie aproape 200 de ani, va fi scos la licitaţie în decembrie.

Instrumentul a fost proiectat de Charles Gould pentru firma Cary în jurul anului 1825 şi este unul dintre cele şase microscopuri asociate cu naturalistul britanic, potrivit casei de licitaţii Christie’s.

Data fabricării sale coincide cu momentul în care Charles Darwin studia corali şi anemone de mare.

Lumea microscopică pe care Darwin a văzut-o în anii 1820 şi 1830

„Simţim o emoţie greu de descris atunci când privim prin acesta şi vedem lumea microscopică pe care Darwin a văzut-o în anii 1820 şi 1830”, a declarat James Hyslop, pentru Reuters, şef de departamentului de instrumente ştiinţifice şi istorie naturală, de la Christie’s.

Darwin şi-a publicat lucrarea inovatoare „Despre originea speciilor” în 1859.

Microscopul va fi oferit la licitaţia Christie’s Valuable Books & Manuscripts pe 15 decembrie şi are o estimare a preţului între 343.000 și 480.000 de dolari.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase