Home » Știință » Taiwan construiește exoschelete pentru a oferi superputeri soldaților săi

Taiwan construiește exoschelete pentru a oferi superputeri soldaților săi

Taiwan construiește exoschelete pentru a oferi superputeri soldaților săi
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 01.11.2021

Taiwan a creat un costum exoschelet cu baterii care poate permite soldaților săi să alerge mai rapid și să transporte obiecte grele cu ușurință.

Costumul de primă-generație a fost conceput de producătorul de arme de top al țării, Institutul Național Chung-Shan de Știință și Tehnologie. Costumul exoschelet face parte dintr-un proiect de patru ani denumit „programul Taiwan Omul de Fier”, cu un buget modest de 5,74 milioane de dolari și scopul de a oferi soldaților din Taiwan un exoschelet pentru partea inferioară a corpului care să îmbunătățească forța și anduranța.

„Pentru a reduce oboseala soldaților atunci când transportă obiecte grele noi am început dezvoltarea unui costum electric pentru armată în 2020”, a spus Jen Kuo-kuang, dezvoltator-șef al proiectului.

„Exoscheletul poate fi folosit în operațiuni pe câmpul de luptă”

Jen a mai spus jurnaliștilor că exoscheletul reduce stresul pe articulațiile din picioare și șolduri, astfel că purtătorul poate ridica și transporta obiecte grele pe distanțe mai mari, la viteze de până la 6,4 km/h.

„Exoscheletul poate fi folosit în operațiuni pe câmpul de luptă și deplasarea armamentului greoi și poate crește mobilitatea și eficiența trupelor pe timp de război și în misiunile de salvare post-dezastru”, a adăugat Jen.

Taiwan are momentan planuri pentru a dezvolta o versiune 2.0 a costumului, despre care oficialii spun că va permite utilizatorilor să transporte până la 100 de kilograme. Jen a mai precizat că asta ar putea fi de folos în deplasarea răniților pe câmpul de luptă.

O relație tot mai tensionată între Taiwan și China

Toate aceste dezvăluiri coincide cu relația tot mai tensionată dintre Taiwan și China, care încă mai consideră că insula este teritoriul său. În ciuda insistențelor pentru pace din partea SUA, China a trimis numeroase avioane de război în spațiul aerian al Taiwan la începutul lunii octombrie, scrie Futurism.

La începutul anului 2021, Armata Republicii Populare Chineze a dezvăluit, de asemenea, un costum similar pentru soldații săi. Așadar, două națiuni aflate în conflict dezvoltă exoschelete care într-o bună zi ar putea deveni o realitate.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un nou exoschelet, dezvoltat de o filială a Panasonic, se poate transforma într-un cărucior sau o trotinetă electrică

Un inginer a construit un exoschelet activat prin voce pentru ca fiul său să poată merge

Cercetătorii avertizează că exoscheletele cauzează probleme pentru creierul purtătorului

Armata SUA testează o pereche de ghete exoschelet. Cum ar putea ajuta tehnologia soldații

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase